Επιτόπια έρευνα πραγματοποίησε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στο προπονητικό κέντρο της Άντερλεχτ η βελγική αστυνομία. Κατόπιν έκδοσης εντάλματος, η αστυνομία ερευνά ενδελεχώς τα αρχεία του βελγικού συλλόγου αναζητώντας στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με το ποδόσφαιρο στο Βέλγιο.

Τα βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η αστυνομική έρευνα επικεντρώνεται σε κινήσεις της διοίκησης Ρότζερ Βάντεν Στοκ και των ενεργειών του πρώην αθλητικού διευθυντή, Χέρμαν Βαν Χόλσμπεεκ. Δεν αφορά δηλαδή τη νυν διοίκηση του βελγικού συλλόγου. Ο τελευταίος συνεργαζόταν με τον ατζέντη Μότζι Μπαγιάτ, ο οποίος πρόσφατα είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια. Υποψίες υπάρχουν ως προς τη μεταγραφή του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς από την Άντερλεχτ στη Νιούκαστλ το καλοκαίρι του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, η αστυνομία πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα και στη βελγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στα γραφεία της οποίας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα που αφορούν μεταγραφές. Οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επεκταθεί ακόμη και σε σπίτια και γραφεία εταιριών που κινούν υποψία για εμπλοκή στην υπόθεση. Η παρούσα έρευνα εστιάζει σε παράνομες κινήσεις ατζέντηδων, ενώ από το σύλλογο τονίζεται πως η Άντερλεχτ συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης