Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αφήνει την Παρί Σεν Ζερμέν για να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιανουάριο έβαλε ο Κιλιάν Μπαπέ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN στο Ντουμπάι, τονίζοντας ότι θα φοράει τη φανέλα της γαλλικής ομάδας μέχρι το καλοκαίρι.

Όσον αφορά στη βασίλισσα, η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του ξεκαθάρισε ότι «προς το παρόν θέλω να την αποκλείσω στο Champions League».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα δώσω τα πάντα για να κατακτήσω το Champions League, το πρωτάθλημα Γαλλίας και το Κύπελλο. Να δώσω την απόλυτη ικανοποίηση στους οπαδούς, διότι το αξίζουν», τόνισε αρχικά ο Γάλλος άσος, του οποίου το συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2022.

Σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Εμπαπέ δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα να συνεχίσει από το καλοκαίρι την καριέρα του στην Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι.

Οι «μερένχες» είχαν καταθέσει πρόταση ύψους 188 εκατ. δολαρίων για την απόκτησή του τον περασμένο Αύγουστο και οι… μεταγραφικές φήμες για το ενδεχόμενο της υπογραφής του στους Μαδριλένους εξακολουθούν να υπάρχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το deal ήταν πολύ κοντά στο να πραγματοποιηθεί και ο ίδιος ο παίκτης παραδέχθηκε εκείνη την εποχή ότι ήθελε να αποχωρήσει από την Παρί. Παρότι τελικά έμεινε στη γαλλική πρωτεύουσα, αφότου ο σύλλογός του απέρριψε την πρόταση των Ισπανών, ο Μπαπέ δεν μετάνιωσε που έβγαλε προς τα έξω τα συναισθήματά του:

«Ήμουν ειλικρινής. Εξέφρασα το συναίσθημά μου, αυτό που είχα μέσα στην καρδιά μου», παραδέχθηκε και συνέχισε: «Είμαι χαρούμενος που έμεινα… είναι η πόλη μου, επίσης. Είμαι Γάλλος… θέλω να κερδίσω τα πάντα αυτή τη σεζόν.»

Ερωτηθείς αν από την επόμενη περίοδο θα φορά την φανέλα της «Βασίλισσας», ο Μπαπέ χαμογέλασε, τονίζοντας ότι το μοναδικό πράγμα που έχει στο μυαλό του «είναι να νικήσω την Ρεάλ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο» (σ.σ. οι δύο ομάδες θα μονομαχήσουν στο πλαίσιο της φάσης των νοκ άουτ του Champions League με… φόντο τους προημιτελικούς).

Παρότι οι ιδιοκτήτες του γαλλικού συλλόγου έχουν ξοδέψει πάνω από ένα δις δολάρια στις μεταγραφές από το 2011 που ανέλαβαν τα ηνία, η Παρί δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ακόμη το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Κατάφερε να φτάσει έως τον τελικό της διοργάνωσης το 2020, αλλά ηττήθηκε από την Μπάγερν μερ 1-0, ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στους ημιτελικούς από την Μάντσεστερ Σίτι.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ήρθε η ώρα», είπε ο διεθνής στράικερ και πρόσθεσε: «Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της περιόδου. Και βέβαια πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς αυτή την εποχή. Πάνε δύο χρόνια που φτάσαμε σε τελικό και ημιτελικό, αλλά τώρα θέλουμε το βήμα παραπάνω, να κατακτήσουμε το τρόπαιο.»

Είπε ακόμη: «Το Παρίσι είναι η πόλη μου, εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα. Το να παίζω για την Παρί είναι ένα απίστευτο συναίσθημα, το να παίζεις κοντά στην οικογένειά σου και στους φίλους σου είναι υπέροχο.»

Εάν ακόμη κίνητρο για τον ίδιο αποτελεί η άφιξη του Αργεντινού σταρ, Λιονέλ Μέσι, ο οποίος εντάχθηκε στην Παρί το περασμένο καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα. «Αποτελεί μεγάλη χαρά για μένα να λέω στα παιδιά μου, στους φίλους μου, ότι παίζω με τον Μέσι. Πρέπει να απολαμβάνουμε το γεγονός ότι τον έχουμε κοντά μας. Πρόκειται για μία κορυφαία στιγμή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης