Η FIBA ανακοίνωσε τα ζευγάρια των ημιτελικών του φετινού Διηπειρωτικού Κυπέλλου, το φάιναλ φορ οποίου θα διεξαχθούν στην Τενερίφη.

Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 7 Φεβρουαρίου, ενώ δύο ημέρες αργότερα (9/2) θα διεξαχθεί ο «μικρός» τελικός και ο τελικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό (7/2, 19:30) η Βίρτους Μπολόνια αντιμετωπίζει τη Σαν Λορένσο δε Αλμάγρο από την Αργεντινή, ενώ στον δεύτερο (22.00) η ισπανική Τενερίφη θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στην ομάδα των ΗΠΑ Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς.

Η ιταλική ομάδα είχε κατακτήσει τον τίτλο του Basketball Champions League τo 2019.

H Σαν Λορένσο δε Αλμάγρο αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στους Παναμερικανικούς Αγώνες. Η Τενερίφη συμμετέχει ως διοργανώτρια του φάιναλ φορ, ενώ η Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς κατέκτησε τον τίτλο της G League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως έδρα διεξαγωγής επελέγη το «Pabellón Insular Santiago Martín», με τον νικητή να διαδέχεται τη «βασίλισσα» ΑΕΚ, η οποία είναι κάτοχος του τροπαίου από πέρυσι.

H «Ένωση» είχε κατακτήσει το 2018 τον τίτλο του Basketball Champions League. Στον τελικό του διηπειρωτικού Κυπέλλου στη Βραζιλία πέρυσι η ελληνική ομάδα επικράτησε της Φλαμένγκο με 86-70.

Το πρόγραμμα του φάιναλ φορ του Διηπειρωτικού Κυπέλλου έχει ως εξής:

ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παρασκευή, 7/2

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

19:30 Βίρτους Μπολόνια-Σαν Λορένσο δε Αλμάγρο

22:00 Τενερίφη-Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς

Κυριακή, 9/2

17:30 «Μικρός» τελικός

20:00 Τελικός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης