Η UEFA κατέστησε σαφές στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε με τα κράτη-μέλη της ότι στόχος της είναι να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προκειμένου να ολοκληρωθούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και οι διασυλλογικές διοργανώσεις της (Champions League και Europa League), που έχουν μπει… στον πάγο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere Dello Sport» η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θέτει την 3η Αυγούστου ως deadline για την ολοκλήρωση της σεζόν 2019-2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι συμπερασματικά, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, σκοπός είναι τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η εκτίμηση των αξιωματούχων της είναι ότι τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, τα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη θα έχουν χαλαρώσει και θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση των παιχνιδιών.

Πάντως, το σενάριο που προκρίνεται είναι να απαγορευτεί η παρουσία θεατών, για να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια. Ως εκ τούτου, τα ματς θα μεταδίδονται τηλεοπτικά, αλλά θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης