Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) ανακοίνωσε σήμερα ότι η Τζου-τσι Λιν, η οποία κατείχε στο παρελθόν δύο παγκόσμια ρεκόρ στην άρση βαρών, τιμωρήθηκε με ποινή οκταετούς αποκλεισμού για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης.
Το CAS έκανε γνωστό ότι η αθλήτρια από την Κινεζική Ταϊπέι, η οποία σημείωσε τα εν λόγω ρεκόρ στο ζετέ και το σύνολο της κατηγορίας των 63 κιλών στους Ασιατικούς Αγώνες του 2014, τιμωρήθηκε αρχικά με αποκλεισμό δύο ετών από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, καθώς βρέθηκε «θετική» σε απαγορευμένες ουσίες στον αιφνιδιαστικό έλεγχο, στον οποίο υποβλήθηκε στις 24 Ιουνίου 2016.

Όμως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) προσέφυγε στο CAS ζητώντας αύξηση της τιμωρίας της Λιν, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη παραβίαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης από τη συγκεκριμένη αθλήτρια, η οποία είχε βρεθεί «θετική» σε απαγορευμένη ουσία και το 2010.
Το δικαστήριο που εδρεύει στη Λωζάνη δικαίωσε τον WADA στην έφεση που κατέθεσε κι έτσι αύξησε στα οκτώ χρόνια τον αποκλεισμό της Λιν, ο οποίος αρχίζει να… μετράει από τις 14 Νοεμβρίου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης