Στα προημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ του Τόκιο ολοκληρώθηκε η παρουσία του Λουίς Σκόλα στην εθνική Αργεντινής.

Σε ηλικία 41 ετών και αφού πριν από περίπου δύο χρόνια, το 2019, είχε κάνει τους πάντες να παραμιλούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας με τις εμφανίσεις του, το ίνδαλμα της «αλμπισελέστε» έδωσε τον τελευταίο αγώνα του, με αντίπαλο την Αυστραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σημαιοφόρος της Ολυμπιακής αποστολής της Αργεντινής στο Ρίο ντε Τζανέιρο (2016), κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και το χάλκινο στο Πεκίνο (2008).

Σε ηλικία 39 ετών τότε, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, είχε γράψει το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην Ιστορία!

Στον αγώνα με τη Νιγηρία για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των κορυφαίων ριμπάουντερ από το 1994 και στη δεύτερη θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών της διοργάνωσης, αφήνοντας στη 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών σε Παγκόσμιο Κύπελλο τον Αυστραλό Άντριου Γκέιζ (σ.σ. πρώτος παραμένει ο Βραζιλιάνος Όσκαρ Σμιντ με 906 πόντους).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ισοφάρισε το ρεκόρ παρουσιών σε Παγκόσμια Κύπελλα με πέντε, ενώ ξεπέρασε και Τζερόμ Μίνσι σε συμμετοχές στη διοργάνωση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Πορτορικανό φόργουορντ.

 

Εκτός από τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια (ένα χρυσό και ένα χάλκινο), ο Αργεντινός πάουερ φόργουορντ Λουίς Σκόλα κατέκτησε και δύο ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα με την εθνική Αργεντινής: το 2002 στην Ινδιανάπολη και το 2019 στην Κίνα.

Οι πρώην συμπαίκτες του στην εθνική Αργεντινής και «θρύλοι» του μπάσκετ της χώρας της λατινικής Αμερικής έσπευσαν να εκφράσουν τον θαυμασμό τους στον… τεράστιο Λουίς Σκόλα, μετά τον τελευταίο αγώνα του με το εθνόσημο στο στήθος.

Πρώτος έγραψε στο Twitter ο Μανού Τζινόμπιλι: «Πόσο συναίσθημα σε αυτό το τελευταίο χειροκρότημα. Ευχαριστούμε Σκόλα για όλα όσα μας δίδαξες αυτά τα χρόνια και για την καθοδήγηση με το παράδειγμά σου πάντα. Ένας λαμπρός συμπαίκτης. Χειροκροτώ όρθιος!». Ο Μανού Τζινόμπιλι συνέχισε: «Είμαι λίγο συγκινημένος. Τι επαγγελματίας! Τι ήθος! Τι δέσμευση! Με τι ευκολία πετύχαινε πόντους!! Ανεπανάληπτος για τόσα πράγματα. Και πάλι ευχαριστώ.

Ο «θρύλος» του αργεντίνικου μπάσκετ, Μανού Τζινόμπιλι, δεν ξέχασε να αποχαιρετήσει, με τον δικό του τρόπο και τους Ισπανούς διεθνείς Παού και Μαρκ Γκασόλ, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως στην ήττα της «Φούρια Ρόχα» από τις ΗΠΑ, στα προημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ στο Τόκιο αγωνίστηκαν για τελευταία φορά με το εθνόσημο στο στήθος.

«Και για να συνεχίσω εκφράζοντας τον θαυμασμό και την αναγνώριση σε λαμπρές καριέρες: Συγχαρητήρια Παούλ και Μαρκ Γκασόλ! Αμέτρητα επιτεύγματα. Και οι δύο απίστευτοι. Σημάδεψαν μία εποχή και σήκωσαν την Ισπανία στην κορυφή του κσόμου. Δεν θα μπορούσα να τους νικήσω ούτε σε φιλική αναμέτρηση),» τόνισε ο Τζινόμπιλι.

O Αντρές Νοτσιόνι ανήρτησε βίντεο που αγκαλιάζει τον Σκόλα σε παλαιότερο αγώνα της εθνικής Αργεντινής, το οποίο συνόδευσε με την εξής… λεζάντα: «Αυτή είναι η αγκαλιά που θα ήθελα να κάνω τώρα στον μεγάλο μας αρχηγό. Σε ευχαριστώ Λουίς».

O Πάμπλο Πριτζιόνι έγραψε στο Twitter: «Δεν υπάρχουν πολλά να πεις… Ο Σκόλα είναι εξωπραγματικός!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης