Με ποινή κεκλεισμένων των θυρών στα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια της στο Copa Libertadores τιμωρήθηκε η Ρίβερ Πλέιτ την Τρίτη (4/2) από CAS, για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της τον Νοέμβριο του 2018, οδηγώντας στην αναβολή του δεύτερου τελικού, της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της Ν. Αμερικής, κόντρα στη Μπόκα Τζούνιορς.

Ο αγώνας αναβλήθηκε στις 25 Νοεμβρίου, μετά την επίθεση με αντικείμενα και φωτοβολίδες που δέχθηκε το πούλμαν της Μπόκα από οπαδούς των «μιλιονάριος», την ώρα που πλησίαζε στο στάδιο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Αϊρες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του προπονητή της πρώτης, Γκιγέρμο Μπάρος Σελότο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος τελικός ορίστηκε τελικά μετά από λίγες εβδομάδες στη Μαδρίτη, με τη Ρίβερ Πλέιτ να επικρατεί με 3-1 και να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μετά τα επεισόδια έξω από το «Μονουμεντάλ», η διοίκηση της Μπόκα Τζούνιορς προσέφυγε στα πειθαρχικά όργανα της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Ν. Αμερικής, ζητώντας να πάρει τον αγώνα στα χαρτιά, ωστόσο η καταγγελία της απορρίφθηκε τόσο στον πρώτο, όσο και στο δεύτερο βαθμό εκδίκασης από το CAS.

Η αργεντίνικη ομάδα δεν εγκατέλειψε την προσπάθειά της για να δικαιωθεί στις δικαστικές αίθουσες κι έκανε νέα προσφυγή στο CAS, χωρίς ωστόσο να ικανοποιηθεί (και) από τη δεύτερη εκδίκαση της υπόθεσης, αφού το διεθνές αθλητικό δικαστήριο έκρινε «υπερβολικό» το αίτημα για μηδενισμό της Ρίβερ Πλέιτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο που έκανε για να… χρυσώσει το χάπι στη Μπόκα, ήταν να επιβάλλει μία -πρόσθετη- τιμωρία στους «μιλιονάριος», κλείνοντας τις πόρτες για τους οπαδούς τους, στα δύο επόμενα παιχνίδια της στο Copa Libertadores.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης