Δεν βγήκε τελικά «λευκός καπνός» για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό από τη Γενική Συνέλευση της Αδριατικής Λίγκας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και συγκεκριμένα στην πόλη Μπάνια Λούκα.

Στη συνέλευση της ABA Liga, η οποία διήρκησε περίπου έξι ώρες, επρόκειτο να εξεταστεί το αίτημα των Πειραιωτών για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, καθώς και αυτό του «τριφυλλιού», που, όπως αποκάλυψε ο Κρέσιμιρ Νόβοσελ, έχει εκφράσει επίσης ενδιαφέρον να λάβει μέρος σ’ αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Αδριατικής Λίγκας δεν τέθηκε καν προς συζήτηση το θέμα των δύο «αιωνίων».

Κι αυτό γιατί, προτού εξεταστούν τα αιτήματα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τα μέλη της Λίγκας, συζήτησαν δικά τους θέματα, στα οποία όχι μόνο δεν υπήρξε συμφωνία αλλά επικράτησε και μεγάλη ένταση.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η απόφαση για τους δύο «αιωνίους» του ελληνικού μπάσκετ αναμένεται να ληφθεί στο επόμενο μίτινγκ της ABA Liga, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ, το αίτημα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού (και της ομάδας από το Ισράηλ, Μπνέι Ερτζελία) να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της περιόδου 2019/20 θα γίνει παρουσία εκπροσώπων των ελληνικών ομάδων, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στη Βοσνία για να καταθέσουν έναν πλήρη φάκελο, να εξηγήσουν τα πλάνα τους και να είναι παρόντες στη σχετική ψηφοφορία.

Άξιο αναφοράς πάντως είναι το γεγονός ότι στο περιθώριο των συζητήσεων της σημερινής συνεδρίασης ο πρόεδρος της Αδριατικής Λίγκας, Ιγκόρ Ντόντικ, εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχει περιθώριο επέκτασης της διοργάνωσης.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί ο αριθμός των ομάδων να μείνει ως έχει (12), τότε οι «αιώνιοι» δεν έχουν θέση στην ABA League. 

Αποχώρησε η Μπουντούτσνοστ

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η διαδικασία ήταν επεισοδιακή, καθώς ενώ αυτή ήταν σε εξέλιξη, από την Γ.Σ. της Λίγκας αποχώρησε η Μπουντούτσνοστ ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού δεν πέρασαν τα αιτήματά της που είχαν να κάνουν με τα όσα συνέβησαν στους τελικούς με τον Ερυθρό Αστέρα και ειδικά στον τελευταίο ματς της σειράς, όπου σημειώθηκαν πολύ σοβαρά επεισόδια.

Πιο συγκεκριμένα οι Μαυροβούνιοι ζήτησαν να ακυρωθεί ο πέμπτος τελικός με τους Σέρβους, καθώς και την αντικατάσταση των Κρέζιμιρ Νόβοσελ (κομισάριος) και Ζάρκο Τσαμπάρκαπα (αθλητικός διευθυντής) που συμμετέχουν στα διοικητικά δρώμενα της διοργάνωσης.

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, τα αιτήματά τους έπεσαν στο κενό, γεγονός που οδήγησε τους ανθρώπους της Μπουντούτσνοστ να αποχωρήσουν από τη Γενική Συνέλευση.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης