Μόλις 11 μήνες διήρκεσε η θητεία των Κλάρενς Σέεντορφ και Πάτρικ Κλάιφερτ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας του Καμερούν.

Χθες το απόγευμα ο υπουργός Αθλητισμού του Καμερούν, Ναρτσίς Μουέλε Κόμπι, ζήτησε δημοσίως την απόλυση του προπονητή, διατάσσοντας τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να ενεργοποιήσει τη ρήτρα που επέτρεπε τον τερματισμό της συνεργασίας με τον Ολλανδό τεχνικό, εκλέκτορα των «αδάμαστων λιονταριών» από τον περασμένο Αύγουστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό την καθοδήγηση του Σέεντορφ το Καμερούν νίκησε σε 4 από τα συνολικά 12 παιχνίδια που έδωσε, ενώ αποκλείστηκε στη φάση των «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από τη Νιγηρία, χάνοντας την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

«Αν σκεφτούμε όλα όσα έχουν γίνει και τα μέτρια αποτελέσματα που σημειώθηκαν, αντικειμενικά δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε με τον Σέεντορφ ως επικεφαλής της Εθνικής ομάδας. Το κράτος εξασφάλισε στα “Λιοντάρια” εξαιρετική προετοιμασία για το τουρνουά, με προπονήσεις στην Ισπανία, το Κατάρ και τη Γιαουντέ.

Αυτή η στιγμή θα σημάνει την αρχή μιας νέας εποχής για την Εθνική ομάδα μας. Έχω ήδη ζητήσει από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να τελειώσει τη συνεργασία με τον Σέεντορφ», δήλωσε ο υπουργός στην τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σεϊντού Μπόμπο Ντζόγια, ενήργησε λοιπόν ανάλογα. Σήμερα (16/7) το απόγευμα η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, αναγγέλλοντας την άμεση λύση της συνεργασίας της τόσο με τον Σέεντορφ όσο και με τον Κλάιφερτ, που ήταν ο άμεσος συνεργάτης του:

«Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας Ανδρών, η Ομοσπονδία αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία με τους Κλάρενς Σέεντορφ και Πάτρικ Κλάιφερτ». Οι δύο Ολλανδοί δεν έχουν σχολιάσει ακόμα τα νέα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης