Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της ειδικής επιτροπής της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για τον Κίεραν Τρίπιερ.

Ο διεθνής δεξιός αμυντικός κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των κανόνων περί στοιχηματισμού και του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από κάθε αθλητική διοργάνωση για χρονικό διάστημα 10 εβδομάδων, καθώς και πρόστιμο 70.000 λιρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμωρία του 30χρονου μπακ αφορά την κατηγορία ότι το καλοκαίρι του 2019 στοιχημάτισε στη μεταγραφή του από την Τότεναμ στην Ατλέτικο Μαδρίτης, λίγο καιρό πριν η συμφωνία ολοκληρωθεί. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, όταν κλήθηκε ενώπιον της επιτροπής.

Το πλήγμα είναι βαρύτατο, τόσο για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή όσο και για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που χάνει τον βασικό (και ιδιαίτερα φορμαρισμένο) δεξιό της μπακ για περισσότερο από δύο μήνες.

Συνολικά, ο Τρίπιερ θα απουσιάσει από 11 ματς του ισπανικού πρωταθλήματος, τουλάχιστον ένα στο κύπελλο, καθώς και από την πρώτη αναμέτρηση με τη Τσέλσι για τη φάση των «16» του Champions League. Θα επιστρέψει πάντως έγκαιρα για το μαδριλένικο ντέρμπι με τη Ρεάλ (7/3), καθώς και για τη ρεβάνς με τους «μπλε» στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι «ροχιμπλάνκος» μένουν με μοναδικό δεξί μπακ τον -προερχόμενο από εγχείρηση στο γόνατο- Σίμε Βρσάλικο και ενδεχομένως να υποχρεωθούν σε κάποια μεταγραφική κίνηση ανάγκης εντός του Ιανουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης