Το 13o έκτακτο συνέδριο της UEFA επικύρωσε τη συμμετοχή των Αντρέα Ανιέλι (πρόεδρος Γιουβέντους) και Ιβάν Γκαζίδη (διευθύνων σύμβουλος Άρσεναλ) στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Οι δύο παράγοντες, ως πλήρη μέλη της Ε.Ε. της UEFA, θα είναι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) στην Εκτελεστική Επιτροπή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ταυτόχρονα, ο Ρώσος Αλεξέι Σορόκι εξελέγη ως το νέο μέλος από την Ευρώπη στο συμβούλιο της FIFA, με τετραετή θητεία (λήγει το 2021). Τα μέλη του 13ου έκτακτου συνεδρίου επικύρωσαν το διορισμό των Χοσέ Χουάν Πίντο Σάλα και Τσαρλς Ντεγκουάρα στην Επιτροπή Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, του Τόμας Χόλερερ ως μέλος στην Επιτροπή Εφέσεων και των Ιβάν Ρόμπα, Εντίνας Εϊμόντας και Νεμπόισα Ίβκοβιτς, ως επιθεωρητών Ηθικής και Πειθαρχικών Θεμάτων της UEFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη εγκρίθηκαν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στο καταστατικό της UEFA, οι οποίες θα συνδράμουν στην υλοποίηση του μνημονίου κατανόησης μεταξύ της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (EPFL), εν αναμονή και της έγκρισης από την Εκτελεστική Επιτροπή για τη χορήγηση μια θέσης εκπροσώπου της EPFL στην Ε.Ε. της UEFA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης