Ο Ερβέ Ρενάρ, ο οποίος οδήγησε το 2012 την εθνική ομάδα της Ζάμπια στην κατάκτηση του τροπαίου στο Κόπα Άφρικα, είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού, καθώς ανακοινώθηκε σήμερα η πρόσληψή του.

Ο Γάλλος προπονητής διαδέχεται στο «τιμόνι» των «ελεφάντων» τον Σαμπρί Λαμουσί, του οποίου το συμβόλαιο δεν ανανεώθηκε μετά την αποτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να περάσει τη φάση των ομίλων στο πρόσφατο Μουντιάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 45χρονος τεχνικός προτιμήθηκε έναντι του συμπατριώτη του, Φρεντερίκ Αντονετί, και του Πορτογάλου Μανουέλ Ζοσέ από την τελική τριάδα των υποψηφίων. Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ακτής Ελεφαντοστού, Σίντι Ντιαλό, δήλωσε ότι ο Ρενάρ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας και πως αναμένεται το Σαββατοκύριακο στο Αμπιτζάν.

Η πρώτη αποστολή του Ρενάρ είναι να οδηγήσει την Ακτή Ελεφαντοστού στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα, που θα διεξαχθεί το διάστημα 17 Ιανουαρίου-8 Φεβρουαρίου 2015 στο Μαρόκο. Οι «ελέφαντες» μετέχουν σε ένα δύσκολο όμιλο, καθώς θα αντιμετωπίσουν το Καμερούν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το νικητή του μπαράζ ανάμεσα στη Σιέρα Λεόνε και τις Σεϊχέλες, ωστόσο φιλοδοξούν όχι μόνο να περάσουν στην τελική φάση, αλλά και να κατακτήσουν το τρόπαιο, το οποίο έχασαν στα πέναλτι στον τελικό του 2012 από τη Ζάμπια, προπονητής της οποίας ήταν ο Ρενάρ.

Ο Ρενάρ αποχώρησε πέρυσι από την εθνική ομάδα της Ζάμπια, μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο, και ανέλαβε τη Σοσό, αλλά δεν κατάφερε να την κρατήσει στα «μεγάλα σαλόνια» του γαλλικού πρωταθλήματος, παρότι ο υποβιβασμός κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος τεχνικός διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το αφρικανικό ποδόσφαιρο, αφού, εκτός από τις δύο θητείες του στην εθνική ομάδα της Ζάμπια (2008-10 και 2011-13), ανέλαβε για ένα μικρό χρονικό διάστημα το 2011 την Ανγκόλα, ενώ έχει διατελέσει βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα της Γκάνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης