Μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου γράφτηκε την 29η Νοεμβρίου του 2016, καθώς τότε η αποστολή της Σαπεκοένσε ξεκληρίστηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, ενώ μετέβαινε στην Κολομβία για τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Από τη συγκεκριμένη αεροπορική τραγωδία επέζησαν μόλις τρεις ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας και ένας από αυτούς ήταν ο Άλαν Ρουσέλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μετά το αεροπορικό δυστύχημα υποβλήθηκε με χειρουργικές επεμβάσεις.

Μάλιστα, ενώ οι γιατροί του έλεγαν στην αρχή ότι θα είναι δύσκολο ακόμα και να περπατήσει, κατάφερε μετά από εννέα μήνες να ξαναπαίξει σε υψηλότερο επίπεδο, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στο φιλικό με την Μπαρτσελόνα στο Camp Nou.

Τρία χρόνια αργότερα η Σαπεκοένσε ανακοίνωσε την παραχώρηση του 30χρονου άσου στη Γκοιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο το σχετικό δελτίο Τύπου της παραήταν λιτό, καθώς σ’αυτό δεν υπήρχε καν το τυπικό σκέλος των ευχαριστιών και των ευχών για τον παίκτη που αποτέλεσε σύμβολο της αναγέννησης της ομάδας από τις «στάχτες» που άφησε η αεροπορική τραγωδία.

Ο άκομψος τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε η παραχώρηση του Άλαν Ρουσέλ από την ομάδα του Σαπέκο σχολιάστηκε αρνητικά στη χώρα του καφέ, καθώς για λιγότερα σημαντικά θέματα ο σύλλογος είχε διοργανώσει συνεντεύξεις Τύπου.

Έστω κι αν υπήρχαν φήμες για ρήξη ανάμεσα στον Ρουσέλ και τη διοίκηση της Σαπεκοένσε οι ιθύνοντες της θα έπρεπε να είχαν χειριστεί διαφορετικά το θέμα.

«Θέλω να σωπάσουν αυτοί οι ανόητοι που λένε πράγματα που δεν θα έπρεπε. Αν ενόχλησα ποτέ κάποιον, δεν ήταν επειδή δεν δούλευα. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά και έχοντας δώσει τα πάντα για αυτή την ομάδα», έγραψε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος ήρωας της χειρότερης ιστορίας που έζησε ποτέ η Σαπεκοένσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης