Αγγλία: Στον «αέρα» η επανεκκίνηση της Premier League

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020, 17:41
Αγγλία: Στον «αέρα» η επανεκκίνηση της Premier League

Την επ΄ αόριστον αναβολή του αγγλικού πρωταθλήματος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αποφάσισαν οι σύλλογοι της Premier League, κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν την Παρασκευή (3/4).

Το πρωτάθλημα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν πρόκειται να ξαναρχίσει στις αρχές Μαΐου, όπως ήταν ο προηγούμενος προγραμματισμός, αλλά μόνο τότε, όταν θα είναι απόλυτα ασφαλές, με τη σύμφωνη γνώμη της βρετανικής κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Η Premier League επαναλαμβάνει πάντως ότι στόχος είναι η επανέναρξη και ολοκλήρωση όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, καθώς και του κυπέλλου.

Θα ζητηθεί «ψαλίδι» 30% από τους παίκτες

Για την αντιμετώπιση των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί η αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, οι σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν ομόφωνα να ζητήσουν από τους ποδοσφαιριστές μείωση των ετήσιων αποδοχών τους σε ποσοστό 30%.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η χορήγηση ποσού 125 εκατ. λιρών στην EFL και τη National League, δηλαδή τις διοργανώτριες αρχές των υπόλοιπων επαγγελματικών κατηγοριών και της ανώτατης ερασιτεχνικής κατηγορίας, όπου οι ομάδες αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Η Premier League αποφάσισε επίσης να δωρήσει 20 εκατ. λίρες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS), καθώς και σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020, 18:14