Ο Γουέιν Ρούνεϊ θα είναι ο νέος αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο προπονητής των «τριών λιονταριών», Ρόι Χότζσον.

Ο Άγγλος τεχνικός δήλωσε σχετικά με την απόφαση του: «Το σκέφτηκα πάρα πολύ, αλλά ο Γουέιν είναι η προφανής επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αξίζει λόγω της αφοσίωσής του στο σκοπό και της εμπειρίας του. Έχει υπάρξει αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας και στο παρελθόν, ενώ έχει την ίδια ευθύνη και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Συζήτησα αρκετά μαζί του και είναι έτοιμος να δεχτεί την πίεση που έρχεται μαζί με το περιβραχιόνιο της Εθνικής. Είναι σημαντικό ότι ο παίκτης θέλει να πάρει πάνω του αυτή την τεράστια ευθύνη».

Από την πλευρά του, ο Ρούνεϊ, με δήλωσή του που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της αγγλικής ομοσπονδίας στο “Twitter”, σχολίασε την απόφαση του προπονητή του, λέγοντας: «Το να γίνω αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, τόσο για μένα όσο και για την οικογένεια μου. Είναι κάτι που γεμίζει με απέραντη υπερηφάνεια».

Ο 28χρονος επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» θα διαδεχτεί στην αρχηγία των «τριών λιονταριών» τον Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε πως αποσύρεται από την εθνική, με αφετηρία τον φιλικό αγώνα με τη Νορβηγία στις 3 Σεπτεμβρίου στο Γουέμπλεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης