Η Λέστερ θα πληρώσει 3,1 εκατομμύρια λίρες (4,3 εκατομμύρια δολάρια) για να διευθετήσει τη διαμάχη της με την Αγγλική Ποδοσφαιρική Λίγκα (EFL), αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της ομάδας την περίοδο 2013-14.

Το σωματείο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία King Power που έχει έδρα στην Ταϊλάνδη, θεωρήθηκε ότι παραβίασε τους κανονισμούς του Financial Fair Play (FFP) της EFL όταν κέρδισε το πρωτάθλημα στην Championship, εξασφαλίζοντας την άνοδό του στην Premier League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λέστερ είχε καταγράψει απώλειες 20,8 εκατομμυρίων λιρών, αλλά είχε ισχυριστεί τότε ότι μείωσε τα κόστη της και αύξησε τα έσοδα, προκειμένου να έχει την απόδοση που ήταν σύμφωνη με τους κανόνες του FFP.

«Για να καταλήξει σε συμφωνία, η EFL αναγνωρίζει ότι ο σύλλογος δεν έκανε καμία σκόπιμη προσπάθεια να παραβιάσει τους κανόνες ή να εξαπατήσει και ότι η διαφορά προέκυψε από πραγματικές διαφορές ερμηνείας των Κανόνων μεταξύ των δύο πλευρών. Όλα τα σχετικά θέματα ελήφθησαν υπόψη κατά τον καθορισμό του ποσού του διακανονισμού», ανέφερε η Λέστερ με δήλωσή της.

Η ίδια διαδικασία εκκρεμεί επίσης με την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, για το 2015, με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 58 εκατομμυρίων λιρών, όμως η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης