Απορρίφθηκε πλήρως από τους συλλόγους της Premier League, κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (14/10), το πλάνο αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος με την ονομασία «Project Big Picture», που είχαν φέρει στο τραπέζι οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ και είχε τη στήριξη και των άλλων «μεγάλων» της κατηγορίας (Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τότεναμ).

Το πλάνο που είχαν προτείνει οι δύο σύλλογοι προέβλεπε μείωση των ομάδων της Premier League από 20 σε 18, κατάργηση του League Cup και του Community Shield και χρηματοδότηση των μικρότερων κατηγοριών από την Premier League, τόσο άμεσα με κονδύλι 250 εκατ. λιρών, όσο και στο εγγύς μέλλον με το 25% των εσόδων της μεγάλης κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση που είχε προκαλέσει πολύ έντονες αντιδράσεις στις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, αλλά και στη βρετανική κυβέρνηση, απορρίφθηκε κατόπιν ψηφοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι 20 σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν να διαθέσουν ένα ποσό προκειμένου να βοηθήσουν τις ομάδες που βρίσκονται στις χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Premier League:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και οι 20 σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν σήμερα ομόφωνα ότι το “Project Big Picture” δεν θα εγκριθεί ούτε θα ακολουθηθεί από την Premier League ή από την αγγλική ομοσπονδία.

Επιπλέον, οι μέτοχοι της Premier League συμφώνησαν να συνεργαστούν για ένα στρατηγικό σχέδιο αναφορικά με τις μελλοντικές δομές και τη χρηματοδότηση του αγγλικού ποδοσφαίρου, προχωρώντας σε διαβούλευση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να διασφαλίσουν μια ζωντανή, ανταγωνιστική και βιώσιμη πυραμίδα ποδοσφαίρου.

Οι σύλλογοι θα συνεργαστούν, σε μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία, εστιάζοντας στη δομή του ανταγωνισμού, το ημερολόγιο, τη διακυβέρνηση και την οικονομική βιωσιμότητα.

Αυτό το έργο έχει την πλήρη υποστήριξη της ομοσπονδίας και θα περιλαμβάνει δέσμευση με όλους τους σχετικούς ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των οπαδών, της κυβέρνησης και φυσικά, της English Football League.

Επίσης, στη σημερινή συνάντηση, συμφωνήθηκε να διατεθεί ένα πακέτο διάσωσης που στοχεύει να διασφαλίσει ότι τα κλαμπ σε League One και League Two δεν θα βγουν “εκτός λειτουργίας”, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του COVID-19 και θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τη σεζόν 2020/21.

Τα κλαμπ σε League One και League Two βασίζονται περισσότερο στα έσοδα του αγώνα και έχουν λιγότερους πόρους στη διάθεσή τους από τις δύο ανώτερες κατηγορίες και συνεπώς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, ειδικά σε μια εποχή που οι οπαδοί αποκλείονται από την παρακολούθηση αγώνων.

Αυτή η προσφορά θα αποτελείται από επιχορηγήσεις και άτοκα δάνεια συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών, επιπλέον των πληρωμών αλληλεγγύης ύψους 27,2 εκατομμυρίων λιρών που έχουν ήδη προωθηθεί σε League One και League Two φέτος, φτάνοντας συνολικά στα 77,2 εκατομμύρια λίρες.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο χωρίς τους οπαδούς και η οικονομία του ποδοσφαίρου δεν είναι βιώσιμη χωρίς αυτούς. Η Premier League και όλοι οι σύλλογοι μας, παραμένουν αφοσιωμένοι στην ασφαλή επιστροφή των οπαδών το συντομότερο δυνατό».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης