Ιστορία έγραψε στο αγγλικό ποδόσφαιρο η 37χρονη Ρεμπέκα Γουέλτς, αφού τη Δευτέρα έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε έναν επαγγελματικό αγώνα ανδρών, διευθύνοντας το παιχνίδι Χαρογκέιτ-Πορτ Βέιλ, της League Two (τέταρτη κατηγορία).

Να σημειωθεί ότι το 2010, η Έιμι Φαρν διαιτήτευσε τα τελευταία 20′ ενός αγώνα δεύτερης κατηγορίας, μεταξύ Κόβεντρι και Νότιγχαμ Φόρεστ, λόγω τραυματισμού του πρώτου διαιτητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γουέλτς, η οποία είχε ήδη την ευκαιρία να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας γυναικών στο Wembley το 2017, χαρακτήρισε το ραντεβού «τη μεγαλύτερη επιτυχία» της καριέρας της, σημειώνοντας ότι, όταν αποφάσισε να γίνει διαιτητής πριν από έντεκα χρόνια, δεν μπορούσε να φανταστεί να είναι η πρώτη που θα επιλεγόταν για αυτό το επίτευγμα.

Εργαζόμενη στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας πριν από λίγα χρόνια, με την προοπτική να επιστρέψει εκεί όταν τελειώσει την καριέρα της ως διαιτητής, έπαιξε ποδόσφαιρο ως παιδί. Ως διαιτητής άρχισε να σφυρίζει σε πανεπιστημιακούς αγώνες και αφού έφτασε στη γυναικεία Super league τον περασμένο Δεκέμβριο συμπεριλήφθηκε στη λίστα ελίτ των γυναικών της UEFA.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης