Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η επικείμενη εξαγορά της Νιούκαστλ από κοινοπραξία αγοραστών με επικεφαλής το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Μετά τη Διεθνή Αμνηστία, που εξέφρασε ζωηρές επιφυλάξεις λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία, πήρε σειρά ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες της Premier League, το τηλεοπτικό δίκτυο BeIN Sports, με έδρα το Κατάρ, το οποίο έχει αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγγλικού πρωταθλήματος για την ευρύτερη περιοχή, πληρώνοντας για τρία χρόνια 400 εκατ. λίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επιστολή που απέστειλε στους επικεφαλής των 20 συλλόγων της Premier League, ο διευθύνων σύμβουλος της BeIN Sports, Γιουσέφ Αλ-Ομπαϊντλί, κατηγορεί την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ότι βρίσκεται πίσω από το δίκτυο beoutQ, το οποίο πρόεβαλε «πειρατικά» αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος, και προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη έγκριση της μεταβίβασης των μετοχών της Νιούκαστλ, θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Ζητεί, δε, να γίνει έρευνα για το ποιοι βρίσκονται πίσω από την κοινοπραξία επενδυτών, που έχει συμφωνήσει να αγοράσει το 80% των «ανθρακωρύχων».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι Κατάρ και Σαουδική Αραβία βρίσκονται εδώ και καιρό σε διπλωματική διαμάχη και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται προφανώς και η αντίδραση του (καταριανών συμφερόντων) τηλεοπτικού δικτύου, στο ενδεχόμενο εισόδου Σαουδαράβων στην Premier League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης