Αγγλία: Ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας για τoυς νέους ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 09:20
Αγγλία: Ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας για τoυς νέους ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ

Η Διεθνής Αμνηστία με επιστολή της στην Premier League εξέφρασε τις ανησυχίες σχετικά με την εξαγορά της Νιούκαστλ αντί 300 εκατομμυρίων λιρών από μια κοινοπραξία αγοραστών με επικεφαλής το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η οργάνωση ζητεί από την Premier League να εξετάσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία πριν εγκρίνει την πώληση των «ανθρακωρύχων».

Η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Κέιτ Άλεν, υπογράμμισε ότι η Premier League πρέπει να θέσει ερωτήσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία:

«Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού έδωσε φως στην ανάγκη για δίκαιη μεταχείριση παικτών και προσωπικού. Υπάρχει τώρα κίνδυνος ότι η πανδημία θα "χρησιμοποιηθεί" ώστε να ληφθεί μία απόφαση που δεν θα είναι ηθική.

»Όλες οι εταιρείες πρέπει να προστατευθούν από εκείνους που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και έτσι πρέπει να είναι στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να ακυρωθεί η διαπραγμάτευση, αλλά η Premier League να εξετάσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 09:35