O Ερυθρός Αστέρας ήταν καταιγιστικός στον 5ο τελικό της… ντροπής, όπως εξελίχθηκε από τα επεισόδια, της Αδριατικής Λίγκας, κατακτώντας πανηγυρικά τον τίτλο και εξασφαλίζοντας την επιστροφή του στην Euroleague της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς συνέτριψε με 97-54 την Μπουντούτσνοστ στο «Αλεξάντερ Νίκολιτς», γράφοντας το 3-2 στη σειρά των τελικών.

Κορυφαίος των νικητών, ο γνώριμος μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Κέι Σι Ρίβερς με 21 πόντους (3/4 διπ., 5/8 τριπ., 0/1 βολές) και 6 ριμπάουντ, ενώ από τους Μαυροβούνιους ο μοναδικός που πλησίασε το διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Νόρις Κόουλ με 9.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελικός άρχισε με περίπου μία ώρα καθυστέρηση, καθώς το κλίμα που επικράτησε στο κλειστό των Σέρβων ήταν… πολεμικό, με μερίδα οπαδών του Ερυθρού Αστέρα να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο εκτοξεύοντας απειλές, ύβρεις και αντικείμενα στους παίκτες της Μπουντούτσνοστ, οι οποίοι με τη σειρά τους επέστρεψαν στα αποδυτήρια. Η πλευρά των φιλοξενούμενων μάλιστα κατήγγειλε πως δέχθηκε ακόμη και τούβλα, τα οποία ευτυχώς δεν βρήκαν στόχο…

Μετά την αποχώρηση των παικτών του Γιασμίν Ρέπεσα ο αρχηγός του Ερυθρού Αστέρα, Μπράνκο Λάζιτς, πήρε το μικρόφωνο και απευθυνόμενος στο κοινό προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα. Υπήρξε και η σκέψη από τους διαιτητές να αδειάσει μεγάλο μέρος της κερκίδας ή ακόμη και να αναβληθεί ο αγώνας, αλλά με τον κόσμο να μην αποχωρεί, οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν μετά από περίπου 45 λεπτά στο παρκέ, με το τζάμπολ της αναμέτρησης να γίνεται κανονικά…

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 47-21, 74-37, 97-54.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερυθρός Αστέρας (Τόμιτς): Τσόβιτς 9 (2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Κέσελ 3 (1), Νταβίντοβατς 11 (1), Νέναντιτς, Λάζιτς 5 (1), Φαγέ 10 (2), Μπαρόν 7 (1), Ντόμπριτς 6 (2), Σίμανιτς 10 (1), Ρίβερς 21 (5/8 τρίποντα), Τσίρμπες 5, Ότζο 10 (6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 μπλοκ).

Μπουντούτσνοστ (Ρέπεσα): Τζάκσον 7, Κόουλ 9 (2), Σέχοβιτς 3 (1), Ερλ Κλαρκ 2, Μπάροβιτς, Κότι Κλαρκ, Γκόρντιτς 7, Μπιτάτζε 7, Πόποβιτς 3 (1), Μπελ 3, Νίκολιτς 6 (1), Γουίλιαμς 7.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης