Θεωρείται αυτοδικαίως ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον πλανήτη, την τελευταία εικοσαετία. Ανέδειξε δεκάδες ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν και αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο, έφερε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ στην διοίκηση και -κυρίως- αποτελεί υπόδειγμα ήθους και σοβαρότητας.

Ο λόγος για τον Αρσέν Βενγκέρ, που καθοδηγεί την Άρσεναλ από το …μακρινό 1996 και στον χθεσινό αγώνα με την Μίντλεσμπρο, απέδειξε για ακόμη μία φορά το ποιόν του χαρακτήρα του… Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Αλσατός τεχνικός παρέταξε τους «κανονιέρηδες» με σχηματισμό 3-4-3, κάτι σπάνιο στα χρόνια που ασχολείται με την προπονητική. Και λίγο αργότερα, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, απάντησε χωρίς δισταγμό στην σχετική ερώτηση…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό αποδεικνύει, ότι ακόμη και στην ηλικία μου, μπορεί να αλλάξεις», δήλωσε χαμογελώντας ο Βενγκέρ και πρόσθεσε: «Μία αλλαγή στην τακτική, μπορεί να καταστήσει ασφαλέστερη την αμυντική λειτουργία, η οποία δεν ήταν καλή στους τελευταίους αγώνες. Δεχθήκαμε τρία γκολ από την Γουεστ Μπρομ και τρία από την Kρίσταλ Πάλας. Θεώρησα ότι ήταν απαραίτητη αυτή η αλλαγή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης