Ο Λεοπόλδο Λούκε, ο θρυλικός μυστακοφόρος επιθετικός ο οποίος υπήρξε βασικότατο στέλεχος της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής, όταν κατέκτησε το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο το 1978, «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα (15/02), όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Ο 71χρονος Λούκε, νοσηλεύτηκε με τον Covid-19 κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων κι έκτοτε δεν ανάρρωσε ποτέ πλήρως, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν αναπόσπαστο μέλος της ομάδας του 1978, σημειώνοντας 4 γκολ στη συγκεκριμένη διοργάνωση και συνθέτοντας μία σπουδαία επιθετική τριπλέτα μαζί με τους Μάριο Κέμπες και Ντάνιελ Μπερτόνι.

Ο Λούκε σημείωσε το πρώτο γκολ της Αργεντινής στη νίκη με 2-1 εναντίον της Ουγγαρίας, ενώ σκόραρε δύο φορές και στην περίφημη νίκη 6-0 επί του Περού που οδήγησε την ομάδα του ως τον τελικό.

Ο εκλιπών αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του σε συλλόγους της Λατινικής Αμερικής, όπως η Ροζάριο Σεντράλ, η Ρίβερ Πλέιτ και η Ράσινγκ Κλουμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φόρεσε επίσης τις φανέλες των Σάντος της Βραζιλίας και της μεξικανικής Ντεπορτίνο Ταμπίκο. Ο θάνατος του Λουκε έρχεται τρεις μήνες μετά τον χαμό του ανεπανάληπτου Ντιέγκο Μαραντόνα, σκορπίζοντας ξανά τη θλίψη στους Αργεντινούς, που έχασαν ακόμη ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ίνδαλμά τους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης