Η Παρί Σεν Ζερμέν τοποθετήθηκε δημόσια υπέρ του Νεϊμάρ. Με επίσημη ανακοίνωση, η πρωταθλήτρια Γαλλίας υπερασπίστηκε τον Βραζιλιάνο άσο της, ο οποίος ήταν μεταξύ των παικτών που αποβλήθηκαν στο χθεσινό ντέρμπι με τη Μαρσέιγ, επειδή χτύπησε με γροθιά τον Άλβαρο Γκονζάλες.

Μετά τον αγώνα, ο ίδιος ο αστέρας των Γάλλων κατηγόρησε τον πρώην μέσο της Λάτσιο ότι τον αντιμετώπισε με ρατσιστικές προσβολές στη διάρκεια της αναμέτρησης. Και ακριβώς σε αυτό το σημείο εδράζεται η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παρί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο σύλλογος υποστηρίζει σθεναρά τον Νεϊμάρ, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρξε θύμα ρατσιστικών αδικημάτων από έναν αντίπαλο παίκτη. Ο σύλλογος υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στην κοινωνία, στο ποδόσφαιρο ή στη ζωή μας και καλεί όλους να λάβουν θέση ενάντια σε αυτά τα γεγονότα», αναφέρεται.

«Για 15 χρόνια ο σύλλογος έχει δεσμευτεί δυνατά για την καταπολέμηση όλων των μορφών διακρίσεων, μαζί με τους συνεργάτες του όπως το SOS Racisme, Licra ή Sportitude. Η Παρί Σεν Ζερμέν βασίζεται στην Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας (LFP), για να ερευνήσει και να ρίξει φως σε αυτά τα γεγονότα. Ο σύλλογος παραμένει διαθέσιμος για να βοηθήσει στην έρευνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης