Η Μονακό γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Άρσεναλ στο Πριγκιπάτο, ωστόσο πήρε την πρόκριση για τους «8» του Champions League, καθώς είχε νικήσει με 3-1 μέσα στο Λονδίνο. Το γκολ των «κανονιέρηδων» σημείωσαν οι Ζιρού (36’) και Ράμσεϊ (79′).

Στο δεύτερο παιχνίδι της βραδιάς η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Λεβερκούζεν και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, όπου οι Μαδριλένοι πήραν την πρόκριση με 3-2. Το μοανδικό γκολ του κανονικού αγώνα που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς πέτυχε στο 27’ ο Μάριο Σουάρεθ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης πέρασε στο γήπεδο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ το σκορ παρέμεινε 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πέναλτι η Ατλέτικο σκόραρε τρεις φορές σε πέντε προσπάθειες και η Λεβερκούζεν σε δύο και έτσι οι παίκτες του Τσόλο Σιμεόνο πήραν το εισιτήριο για τους «8». Τα πέναλτι της Ατλέτικο πέτυχαν οι Γκριεζμάν, Σουάρεθ και Τόρες, ενώ αστόχησαν οι Ραούλ Γκαρθία και Κόκε.

Για την Λεβερκούζεν μοιραίος παίκτης ήταν ο Κίσλινγκ που έστειλε άουτ το τελευταίο πέναλτι, ενώ αστόχησαν οι Τσαλχάνογλου και Τοπράκ. Αντίθετα σκόραραν οι Ρόλφες και Κάστρο.

Τα πέναλτι

-Αστόχησε ο Ραούλ Γκαρθία
-Απέκρουσε ο Όμπλακ το πέλατι του Τσαλχάνογλου
-1-0 η Ατλέτικο! Σκόραρε ο Γκριεζμάν
-1-1 η Λεβερκούζεν. Γκολ από τον Ρόλφες
-2-1 η Ατλέτικο. Ευστόχησε στο πέναλτι ο Σουάρεθ
-Αστόχησε ο Τοπράκ για τη Λεβερκούζεν
-Έχασε πέναλτι ο Κόκε!
-2-2 η Λεβερκούζεν. Ευστόχησε ο Κάστρο
-3-2 η Ατλέτικο. Σκόραρε ο Φερνάντο Τόρες
-Προκίθηκε η Ατλέτικο. Έχασε το πέναλτι ο Κίσλινγκ

Μονακό – Άρσεναλ 0-2 (Novasports 2)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 36′ Ζιρού, 79′ Ράμσεϊ

Κίτρινες κάρτες: Κοντογκμπιά – Σάντσες

Κόκκινες κάρτες:

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Κουρζάβα, Αμπντενούρ, Γουάλας, Ντιράρ (86′ Έλντερσον), Ζοάο Μουτίνιο, Κοντογκμπιά, Τουλαλάν, Μπερμπάτοφ (70′ Μπερνάρντο), Μαρσιάλ (60′ Καράσκο).

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μερτερσάκερ, Κονσιελνί, Μονρεάλ (83′ Γκιμπς), Μπεγιερίν, Οζίλ, Καθόρλα, Κοκλέν (63′ Ράμσεϊ), Ζιρού, Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ (72′ Γουόλκοτ).

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβερκούζεν 1-0 (Novasports 1)

Γκολ: 27′ Σουάρεθ

Κίτρινες κάρτες: Χιμένεθ, Γκάμεθ, Σουάρεθ, Τόρες – Σπάχιτς, Τοπράκ, Τσαλχάνογλου, Ουέντελ, Κίσλινγκ, Παπαδόπουλος

Κόκκινες κάρτες:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Μογιά (23′ Όμπλακ), Γκάμεθ, Μιράντα, Χιμένεθ, Χουανφράν, Σουάρεθ, Κόκε, Αρντά, Κάνι (46′ Ραούλ Γκαρθία), Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς (83′ Τόρες).

Λεβερκούζεν: Λένο, Ουέντελ, Σπάχιτς, Τοπράκ, Χίλμπερτ, Κάστρο, Μπέντερ (105′ Παπαδόπουλος), Σον (77′ Ρόφλες), Τσαλχάνογλου, Μπελαραμπί, Ντρμιτς (69′ Κίσλινγκ).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης