Συνέντευξη Τύπου εν όψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό (27/2, 22:00, Cosmote Sport 2) για τους «32» του Europa League έδωσαν σήμερα ο Μίκελ Αρτέτα και ο Αλεξάντρ Λακαζέτ, στο προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ, αλλά οι ερωτήσεις που δέχθηκαν ελάχιστα είχαν να κάνουν με την αναμέτρηση απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η ομάδα του θέλει να κρατήσει ανοιχτούς και τους τρεις δρόμους (πρωτάθλημα, κύπελλο, Europa League) που μπορεί να της δώσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

Ο Αρτέτα αναφέρθηκε αρχικά στο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας στην Αθήνα, λέγοντας σχετικά: «Γενικά ήμουν πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μας, εκτός από τα πρώτα δέκα λεπτά, όπου είχαμε πρόβλημα να ελέγξουμε κάποιες καταστάσεις και επιπλέον χάναμε τη μπάλα σε επικίνδυνα σημεία, ενώ θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και να γίνουμε επικίνδυνοι. Πέραν αυτού, όμως, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο, απέναντι σε μία καλή ομάδα, με εξαιρετικό ρεκόρ στην έδρα της. Καταφέραμε επιπλέον να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη, κάτι που επίσης ήταν θετικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το ποια από τις τρεις διοργανώσεις έχει θέσει σε προτεραιότητα και το κατά πόσον αυτό επηρεάζει τις επιλογές του σε ποδοσφαιριστές, ο τεχνικός της Άρσεναλ απάντησε: «Επιλέγω την αποστολή με βάση όσα βλέπω στην προπόνηση, την επιβάρυνση των παικτών και το τι θέλουμε να πετύχουμε απέναντι στον κάθε αντίπαλο. Έχουμε τρεις διαφορετικούς… δρόμους προς την Ευρώπη και πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν, γιατί οι τελικοί στόχοι βρίσκονται ακόμη μακριά».

Ο Αρτέτα εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την κατάσταση του Σεάντ Κολάσινατς, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον ώμο: «Θα επισκεφθεί σήμερα τον γιατρό και θα ξέρουμε περισσότερα το απόγευμα, αλλά πονάει και δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Ελπίζω ότι θα ξαναπαίξει φέτος, αλλά δεν το ξέρω. Εξαρτάται αν θα χρειαστεί επέμβαση ή όχι».

Ο Ισπανός προπονητής δήλωσε ακόμη ικανοποιημένος από την πρόοδο της ομάδας του στους δύο μήνες που βρίσκεται στην τεχνική της ηγεσία, αλλά αναγνώρισε ότι μένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει για να επιτευχθούν οι στόχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ πάλι, δεν μίλησε καθόλου για το ματς με τον Ολυμπιακό (δεν ρωτήθηκε κιόλας…). Ο σκόρερ του πρώτου αγώνα έδειξε ανακουφισμένος που έβαλε τέλος στην επιθετική του «ξηρασία» (είχε συμπληρώσει εννέα παιχνίδια χωρίς γκολ, πριν σκοράρει στο ματς της 16ης Φεβρουαρίου με τη Νιούκαστλ και ακολούθως στην Αθήνα) και στάθηκε στη σημασία που είχε η στήριξη του προπονητή και των συμπαικτών του το προηγούμενο διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης