Την απόκτηση του 22χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού Γκάμπριελ ανακοίνωσε η Άρσεναλ, με τον παίκτη να παίρνει την φανέλα με το νούμερο 6.

Ο Γκάμπριελ, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Γκάμπριελ ντος Σάντος Μαγκαγιάες, ξεκίνησε την καριέρα του στην FC Αβαϊ, πριν ενταχθεί στην Λιλ τον Ιανουάριο του 2017. Στη διάρκεια της «θητείας» του στην γαλλική ομάδα, ο Γκάμπριελ παραχωρήθηκε δανεικός, αρχικά στην Τρουά και αργότερα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού επέστρεψε από το δανεισμό του, ο γεννημένος στο Σάο Πάουλο αμυντικός, καθιερώθηκε στην ενδεκάδα των «Λιλουά», βοηθώντας τους να τερματίσουν στην 4η θέση της Ligue 1 την σεζόν 2018/2019, ενώ ξεκίνησε βασικός και στα έξι ματς που έδωσε η ομάδα στους ομίλους του Champions League

Ο τεχνικός διευθυντής των «κανονιέρηδων», Έντου, είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκτήσαμε τον Γκάμπριελ. Είναι ένας παίκτης που παρακολουθούσαμε για αρκετό καιρό και τον ήθελαν αρκετές ομάδες. Οπότε είμαστε υπερήφανοι που συμφωνήσαμε και ολοκληρώσαμε τη μεταγραφή με την Λιλ και τον παίκτη. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη ποιότητα και ο Μικέλ και το επιτελείο του ανυπομονούν να τον ενσωματώσουν στο κλαμπ.»

Από την πλευρά του ο προπονητής των Λονδρέζων, Μικέλ Αρτέτα, σχολίασε: «Καλωσορίζουμε τον Γκάμπριελ στην Άρσεναλ. Διαθέτει πολλές ικανότητες που θα μας κάνουν πιο δυνατούς στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και ως ομάδα. Έχει αποδείξει με την Λιλ ότι είναι ένας αμυντικός με πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά και ανυπομονούμε να τον δούμε να βελτιώνεται και σαν παίκτης της Άρσεναλ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης