Τη φανέλα της Άρσεναλ θα φορά ο Ντάνι Θεμπάγιος τη σεζόν 2019-20. Η συμφωνία για την παραχώρηση του 22χρονου μέσου με τη μορφή του δανεισμού ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τους «κανονιέρηδες» επετεύχθη, με τους δύο συλλόγους να ανακοινώνουν τη μεταγραφή. Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν ήθελε τον Ντάνι Θεμπάγιος στη Μαδρίτη, με τον Ουνάι Έμερι να δράττεται της ευκαιρίας για να έχει υπό τις οδηγίες του στο «Εmirates» τον νεαρό παίκτη που «έλαμψε» στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων.

Παρά τις φήμες για εμπλοκή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μάρκο Ασένσιο, η συμφωνία των «κανονιέρηδων» με τη Ρεάλ προχώρησε κανονικά. Μάλιστα, στο συμφωνητικό υπάρχει οψιόν αγοράς του Ντάνι Θεμπάγιος Φερνάντεθ από τους Λονδρέζους, εφόσον αποφασίσουν πως θέλουν να διατηρήσουν στις τάξεις τους τον ταλαντούχο μέσο. Ο Θεμπάγιος θα φορά στην Άρσεναλ τη φανέλα με το Νο 8, με το ντεμπούτο του να είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (28/7) στο «Emirates Stadium».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Ουνάι Έμερι, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τον Ντάνι να έρχεται στην ομάδα μας. Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης με μεγάλες τεχνικές ικανότητες, δημιουργικότητα και ακρίβεια».

Ο Ντάνι Θεμπάγιος ξεκίνησε βασικός σε 13 αγώνες της La Liga την περασμένη σεζόν. Ο Ισπανός μέσος έκανε τα πρώτα βήματά του στις ακαδημίες της Σεβίλης το 2004, σε ηλικία 8 ετών, για να αγωνιστεί εν συνεχεία στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, CD Ουτρέρα. Στην Μπέτις υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στην καριέρα του το Φεβρουάριο του 2014 κι ενώ ακόμη ανήκε στην ηλικιακή κατηγορία junior. Τον Ιούλιο του 2017, ο Θεμπάγιος έβαλε την υπογραφή του σε εξαετές συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ένα μήνα αργότερα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της «βασίλισσας». Ο 22χρονος άσος είναι επίσης διεθνής με την Ισπανία, φορώντας για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής ανδρών τον Σεπτέμβριο του 2018 και πετυχαίνοντας δύο μήνες μετά το πρώτο γκολ του. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων νωρίτερα φέτος, ο Θεμπάγιος είχε μεγάλη συνεισφορά στην κατάκτηση του τίτλου από τους Ίβηρες, πετυχαίνοντας δύο γκολ στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης