Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Σε ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση, με εκλεκτούς καλεσμένους, μετατράπηκαν τα γενέθλια ενός έτους της «Ιπποδρομίες ΑΕ», του ομίλου ΟΠΑΠ από τότε δηλαδή που ανέλαβε τη διοργάνωση ιπποδρομιών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα της γενέθλια για μία χρονιά-ορόσημο στέφθηκαν με επιτυχία στην χθεσινή γιορτή
στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο.

Από αριστερά: Βαρδινογιάννης, Φωκάς, Μελισσανίδης, Mυτιληναίος

Το παρών έδωσαν σύσσωμα τα μέλη της ιπποδρομιακής κοινότητας και σημαντικοί εκπρόσωποι του αθλητισμού και της τέχνης, για να τιμήσουν και να βραβεύσουν, μαζί με την Ιπποδρομίες ΑΕ, όσους ξεχώρισαν το 2016 και σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στον ιπποδρομιακό στίβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και να γιορτάσουμε μαζί τον ένα χρόνο της εταιρίας. Ένα χρόνο γεμάτο προκλήσεις, αλλά και ένα χρόνο άκρως παραγωγικό» ήταν τα πρώτα λόγια του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ, Νταμιάν Κόουπ, και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος για την εξέλιξη που είχαμε σ’ αυτόν τον χρόνο. Καταφέραμε οι αγώνες να είναι ανταγωνιστικοί, αλλά και να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των αναβατών και των καθαρόαιμων. Όπως όλοι γνωρίζεται είμαι από το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί οι ιπποδρομίες είναι το 2ο άθλημα, αλλά και η δουλειά που έχουμε κάνει εδώ είναι μεγάλη. Όσοι έρχονται στην Ελλάδα μένουν έκπληκτοι με τις υποδομές μας».

Οι κ.κ. Φωκάς και Μελισσανίδης

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο α΄ αντιπρόεδρος των ελληνικών ιπποδρομιών Σπύρος Φωκάς. «Για όλους μας ήταν μια χρονιά ορόσημο. Κάνουμε σταθερά βήματα και προχωράμε με επιτυχία. Έχουμε αρωγούς όλη την ιπποδρομιακή κοινότητα και καταφέραμε να επενδύσουμε πολλά χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2016 δώσαμε 2.2 εκατομμύρια ευρώ σε έπαθλα και πετύχαμε την αλλαγή του κλίματος στις ελληνικές ιπποδρομίες».

Ο αντιπρόεδρος των ελληνικών ιπποδρομιών Οδυσσέας Χριστοφόρου

Ο β΄ αντιπρόεδρος των ελληνικών ιπποδρομιών Οδυσσέας Χριστοφόρου αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει όλοι. «Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλές. Η αλλαγή σελίδας δεν ήταν εύκολη, αλλά η σκληρή δουλειά πιάνει τόπο» τόνισε αρχικά ο Χριστοφόρου και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δυστυχώς στη σημερινή γιορτή δεν είμαστε όλοι. Λείπει ο Γιώργος Πολίτης, που τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας».

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» πολλοί διάσημοι αθλητές, καθώς και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι: Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιώργος Βαρδινογιάννης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Μιχάλης Κακιούσης, Γιάννης Σιούτης, Φανή Χαλκιά, Μίμης Δομάζος, Λευτέρης Πανταζής, Βάνα Μπάρμπα, Θοδωρής Μαραντίνης και Νίκος Μακρόπουλος.

Μεγάλη γιορτή με χαμόγελα για τα γενέθλια

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ

Ο Γ. Βαρδινογιάννης συζητά με τους καλλιτέχνες, Βάνα Μπάρμπα και Νίκο Μακρόπουλο

Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου με τον πρώην άσο του ΠΑΟ, Δημήτρη Διαμαντίδη

Αναμνηστική φωτογραφία δύο παλιών άσων: Λευτέρης Κακιούζης-Δημήτρης Διαμαντίδης

Οι παρευρισκόμενοι την ώρα των βραβεύσεων

Και ο Λευτέρης Πανταζής τίμησε τη γιορτή

Καλλιτέχνες στο ακροατήριο

Οι κορυφαίοι για το 2016 ήταν οι:

Ιδιοκτήτες
1 Στάβλοι Θεοδωράκη (23 νίκες)
2 Στάβλοι Καλαμαριάς
3 Στάβλοι Ιπποτράστ

Προπονητές
1 Χρήστος Κουβαράς (59 νίκες)
2 Παναγιώτης Θεολόγου
3 Χάρης Χαραλάμπους

Αναβάτες
1 Παναγιώτης Δημητσάνης (69 νίκες)
2 Κώστας Ματσοράκης
3 Εντιόν Τσέλα

Πολυνίκης ιπποπαραγωγός

1 Ιπποφορβείο Ελιάς (13 νίκες)

Νέος αναβάτης
1 Μάριος Κουμπαράκος (5 νίκες)

Πολυνίκης ίππος
1 Σαχ Σεχραγιάρ (10 νίκες)

Τη χρονιά που πέρασε διοργανώθηκαν 46 ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις και διεξήχθησαν 293 κούρσες, που πρόσφεραν συναρπαστικό θέαμα και μοίρασαν έπαθλα συνολικής αξίας 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε το 70ο ελληνικό ντέρμπι καθαρόαιμων ίππων, το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν μια εντυπωσιακή διοργάνωση- κατά κοινή ομολογία- την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.000 θεατές από τις κερκίδες του Ιπποδρόμου.

Αξιοσημείωτο είναι και το κοινωνικό έργο που έχει αναπτύξει η Ιπποδρομίες ΑΕ μέσα σε αυτό το διάστημα. Από τους πρώτους κιόλας μήνες της λειτουργίας της, η εταιρεία προχώρησε στη σύσταση Ταμείου υπέρ των αναβατών που έχουν υποστεί ατυχήματα, ενώ υποδέχεται στο Μαρκόπουλο σωματεία που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες όπως το Άσυλο Ανιάτων, το MDA Hellas και το Σωματείο Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Δείτε όλες τις εικόνες και πλάνα που κατέγραψε ο φακός του zougla.gr:

Στο βήμα ο Οδυσσέας Χριστοφόρου

Βράβευση από τον Ν. Μακρόπουλο

Βράβευση από τον β΄αντιπρόεδρο

Ήταν όλοι εκεί...

Χαμόγελα σε μία ξεχωριστή γιορτή

Ο παλαίμαχος άσος των ελληνικών γηπέδων Μίμης Δομάζος

Η Φανή Χαλκιά

Ο Θοδωρής Μαραντίνης άφησε το μικρόφωνο και παρέδωσε τα βραβεία

Για το τέλος... οι σαμπάνιες

Έσβησαν το κεράκι...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης