Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προσέφυγε η οικογένεια του Νίκου Τσουμάνη, μετά την αθέτηση της δέσμευσης του Θόδωρου Καρυπίδη για την καταβολή των χρημάτων που του οφείλονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η οικογένεια του Νίκου Τσουμάνη, που έβαλε τέλος στη ζωή του έπειτα από οικονομικά προβλήματα, έχει διαφορές με την ΠΑΕ Άρης, μετά την αθέτηση της δέσμευσης του Θόδωρου Καρυπίδη ότι θα καταβληθεί το ποσό των (περίπου) 30.000 ευρώ που είχε λαμβάνειν ο ποδοσφαιριστής από την προηγούμενη διοίκηση του συλλόγου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια του Τσουμάνη κατέθεσε ήδη προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας να εξοφληθεί το οφειλόμενο ποσό, τονίζοντας πως η σημερινή ΠΑΕ αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης. Μάλιστα, αιτείται και την αφαίρεση τριών βαθμών για κάθε αγώνα που ο Άρης δεν προχωράει στην πληρωμή της οφειλής προς τον αυτόχειρα ποδοσφαιριστή. 

Αναλυτικά η προσφυγή: 

1. Του Λεωνίδα ΤΣΟΥΜΑΝΗ,
2. Της Σταματίας ΚΑΨΑΛΗ και
3. Του Γρηγορίου ΤΣΟΥΜΑΝΗ, 
ως νομίμων κληρονόμων του Νικολάου ΤΣΟΥΜΑΝΗ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατοίκων Αθήνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

               Κ Α Τ Α 

Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία “ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”, ως αθλητικής διαδοχου της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία” ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”, η οποία εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κι εκπροσωπείται νόμιμα 

Ο γιος και αδελφός μας, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστης προσέφερε τις αθλητικές υπηρεσίες του, βάσει συμβολαίου στην προηγούμενη ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ που υποβιβάστηκε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, όπου ως ερασιτεχνικό σωματείο συμμετείχε στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικης κατηγορίας τις αγωνιστικές περιόδους 2014-2015 και 2015-2016.

Όμως λόγω μη πληρωμής των συμβατικών παροχών του, κατήγγειλε τη μεταξύ τους σύμβαση και την 17.3. 2014 προσεφυγε στην αρμόδια ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ, η οποία με την υπ. Αριθμ. 607/2014 απόφασή της έλυσε το συμβόλαιο και του επιδίκασε το ποσόν των 31.096,62 ευρώ νομιμοτοκως, συν τη δικαστική δαπάνη των 200€.

Όμως η ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ αρνήθηκε να του καταβάλλει τα συμφωνηθέντα και προκειμένου να αποφύγει, τόσο την πληρωμή των δεδουλευμένων σε αυτόν αλλά και σε άλλους συναδέλφους του, όσο και τις πειθαρχικες κυρώσεις της ΕΠΟ, οπως επέλεξε καταδολιευτικα τον δρόμο του υποβιβασμού στις ερασιτεχνικες κατηγορίες και την διάλυση εκείνης της ΠΑΕ, με την ίδια σκοπιμότητα μετά την άνοδο του προτίμησε να συστήσει νέα ΠΑΕ. 

Κατά την περίοδο 2016-2017 η ομάδα του ΑΡΗ κατόρθωσε να προβιβαστει από την Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία στη FOOTBALL LEAGUE, δηλαδή στην Β’ επαγγελματική κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο το ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο του ΑΡΗ συνέστησε νέα ΠΑΕ με την ελαφρώς διαφοροποιημένη επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με το ίδιο σήμα, τα ίδια χρώματα, την ίδια έδρα και διεύθυνση, καθώς και τον ΊΔΙΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ! (“Ο ΑΡΗΣ”) 

ΕΠΕΙΔΗ από τον συνδυασμό  του άρθρου 45 του ισχύοντος Κανονισμού Αδειοδότησης της ΕΠΟ και των άρθρων 4-5 του Παραρτήματος 1 του ισχύοντος (κατά την αναγγελία της απαίτησης μου στην Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειοδότησης!) ΚΑΠ, προκύπτει η υποχρέωση της καθ’ης ΠΑΕ να του καταβάλλει τα επιδικασθέντα δεδουλευμένα κονδύλια. 

ΕΠΕΙΔΗ στην επίδικη υπόθεση βάσει  των επικαλουμενων και προσαγομενων αποφάσεων, δικαιούμαστε λαμβάνειν από τη νέα διάδοχο ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ το επιδικασθέν κεφάλαιο 31.096,62€, τις επιδικασθείσες δικαστικές δαπάνες 200€ και τους νόμιμους τόκους που θα υποβληθούν με πρόσθετο υπόμνημα, προκειμένου να υπολογισθούν επακριβώς κατά τον χρόνο εκτελεσης, 

ΕΠΕΙΔΗ η επικαλούμενη απόφαση της ΠΕΕΟΔ, παρέμεινε ανεκτέλεστη επί 7 χρόνια, καθώς λόγω των τότε κανονιστικών και νομολογιακών δεδομένων, ο τότε δικηγόρος του που χειριζόταν την υπόθεση μου εκτίμησε δικαιολογημένα οτι δεν μπορούσε να εισαχθεί προς εκτέλεση ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου Σας, ενώ κι ο ΠΣΑΠ στον οποίο απευθύνθηκε του απάντησε οτι δεν θα είχε τύχη, οποιαδήποτε νομική κίνησή του, 

ΕΠΕΙΔΗ η συγκεκριμένη διαιτητικη απόφαση εξακολουθεί να παράγει νομική ισχύ κι εκτελεστότητα εντός της ποδοσφαιρικής έννομης τάξης και δεσμεύει, τόσο το νυν Διαιτητικο Δικαστήριο, όσο και τις Επιτροπές Αδειοδότησης της ΕΠΟ, 

ΕΠΕΙΔΗ σε κάθε περίπτωση οι κανονισμοί της ΕΠΟ δεν εξαρτώνται και δεν σχετίζονται με τους νόμους του κράτους, ενώ οι αποφάσεις των διαιτητικων οργάνων της ΕΠΟ δεν εκτελούνται, όπως οι δικαστικές αποφάσεις μέσω της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, αλλά μόνο μέσω της ποδοσφαιρικής εκτέλεσης δια της επιβολής των πειθαρχικων ποινών, 

ΕΠΕΙΔΗ η νέα ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ, η οποία ούτως ή άλλως αποτελεί διάδοχο ως προς τις ποδοσφαιρικες υποχρεώσεις της αμέσως προηγούμενης ΠΑΕ,  με την αποφαση της τότε Διαιτητικής Επιτροπης της ΕΠΟ έχει υποχρεωθεί να του καταβάλει το ποσόν των 31.096,62€ νομιμοτόκως.

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με την κρατούσα νομολογία των Επιτροπών της FIFA και του CAS επί διαφορων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ισχύει η αθλητική διαδοχή, ανεξάρτητα από τη νομικη μορφή, όταν η αθλητική οντότητα που εμπεριέχει οποιαδήποτε νομική οντότητα του ιδίου συλλόγου, διατηρεί τα ίδια κριτήρια του γηπέδου, της έδρας και διεύθυνσης, της επωνυμίας, του σήματος, των χρωμάτων της στολής, της ιστορίας, του φίλαθλου – πελατειακού κοινού, 

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο  24 του ισχύοντος ΚΙΜΠ σε περίπτωση μη εξόφλησης των τελεσίδικα επιδικασθέντων το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ μπορεί να επιβάλλει μία ή περισσότερες από τις προβλεπόμενες πειθαρχικες ποινές και κυρίως την αφαίρεση τριών βαθμών για κάθε αγώνα κ.λπ. 

ΕΠΕΙΔΗ ήδη το ΔΔΠ /ΕΠΟ με τις υπ. Αριθμ.107/2020 και 142/2020 Αποφάσεις Σας έκανε δεκτές τις ad hoc αιτήσεις των ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ, Παναγιώτη ΚΟΝΤΟΒΑ και Βασιλείου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΥ απορρίπτοντας τις ενστάσεις κι αναψηλαφήσεις της καθ’ ης και ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΗ ΕΚ ΤΗΣ FIFA ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΡΙΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΕΙΤΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ! 

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΜΕΝΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΟΒΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟ, ΥΠΕΒΑΛΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΕΡΗΜΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΟΔ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα διεκδίκησης γιατί, ούτε χρήματα διέθετε για άσκοπα δικαστήρια, ούτε είχε κάποια θετική πληροφόρηση από τους επίσης πρώην συμπαίκτες του ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟ, ΚΑΠΕΤΑΝΟ κ.λπ. που είχαν κυριολεκτικά εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο κατά της παλιάς και της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ενώ είχε πληροφορηθεί ότι τα φυσικά πρόσωπα που διοίκησαν την ΠΑΕ ήσαν οικονομικά κατεστραμμένα και δεν διέθεταν κάποιο περιουσιακό στοιχείο!

ΕΠΕΙΔΗ η απαίτησή του δεν έχει υποπέσει, ούτε στη διετή αποσβεστικη προθεσμία του ΚΙΜΠ, ούτε στην πενταετή παραγραφή του ΑΚ, καθώς η αίτηση – πρόσκλησή του προς πληρωμή ασκήθηκε εμπρόθεσμα, ενώ για τη διαδικασία εκτέλεσης δεν προβλέπεται, ούτε από τους εγχώριους και διεθνείς κανονισμούς, ούτε από το νόμο κάποια σχετική προθεσμία. 
Άλλωστε για κάθε απόφαση, η ισχύς της εκτείνεται στα 20 έτη, εντός των οποίων μπορεί να εκτελεσθεί! 

ΕΠΕΙΔΗ πρέπει να σημειωθεί, οτι η διάδοχος ΠΑΕ ΑΡΗΣ με επίσημη ανακοίνωσή της αλλά και δεσμευτική δήλωση του ιδιοκτήτη της κ. Θεόδωρου ΚΑΡΥΠΙΔΗ προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ, υποσχόμενος συγχρόνως την σε δύο δόσεις εξόφληση μας, όμως μέχρι σήμερα δεν τήρησε την υπόσχεσή του, 

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα και με τη νομολογία Σας, με την αναγνώριση της οφειλής, είτε η διετής, είτε η πενταετής παραγραφή,τρέπεται σε εικοσαετή! 

ΕΠΕΙΔΗ σε κάθε περίπτωση η αξίωση εκ της τελεσίδικης διαιτητικής απόφασής μου, όπως κάθε δικαστική απόφαση, σύμφωνα με το άρθρο 268 εδ. α’ ΑΚ “ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ Η ΑΞΙΩΣΗ ΚΑΘ’ ΕΑΥΤΗ ΥΠΑΓΟΤΑΝ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ”! 

ΕΠΕΙΔΗ όλα αυτά τα χρόνια η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αδιαφόρησε για την οφειλή της απέναντι του, αρνούμενη να συμμορφωθεί και στην από 18.11.2021 εξώδικη δήλωση που της αποστείλαμε μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ μετά την αυτοχειρία του Νίκου είχαμε αποστείλει και φιλική προσωπική επιστολή προς τον ίδιο τον κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ,ο οποίος πάλι είχε αδιαφορήσει! 

ΕΠΕΙΔΗ ως νόμιμοι κληρονόμοι (και οι δύο γονείς, κι ο αδελφός του) του τεθνεώτος δικαιούχου-δανειστή επαγγελματία ποδοσφαιριστή, νομιμοποιούμαστε ενεργητικά να ασκήσουμε την παρούσα προσφυγή, όπως η νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ νομιμοποιείται παθητικά, σύμφωνα με τις εγχώριες και διεθνείς διατάξεις περί Αθλητικής Διαδοχής που ουσιαστικά συνιστούν ένα οιονεί Αθλητικό Κληρονομικό Δίκαιο, κατά το οποίο, όπως κληρονομει τα χρέη της παλιάς υπό εκκαθάριση ΠΑΕ η νέα διάδοχος ΠΑΕ, ομοίως και τα φυσικά πρόσωπα κατά τον Αστικό Κώδικα κληρονομούν τον αποθανόντα ποδοσφαιριστή και ως προς τις απαιτήσεις των επιδικασθεντων δεδουλευμένων του κατά των εργοδοτριών ΠΑΕ και των αθλητικών διαδόχων τους,

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟ 18.11.2021 ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΟ ΠΑΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ,

ΕΠΕΙΔΗ επικαλoούμαστε το ευεργέτημα πενίας του άρθρου 317 του ΚπολΔ που εφαρμόζεται αναλογικά λόγω της έλλειψης παρόμοιας πρόβλεψης στον ΔΚΛ/ΔΔΠ, καθώς ακριβώς λόγω της οικονομικής αδυναμίας του αδυνατούσε να καταβάλλει τα υπέρογκα παράβολα της ΕΠΟ,η οποία κατά τραγική ειρωνεία τα διπλασίασε την ίδια ημέρα της αυτοχειριας του ποδοσφαιριστή, κατά τρόπο απαράδεκτο που αντίκειται πλήρως στην πρακτική της FIFA.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 

Και όσους θα προσθέσουμε κατά τη συζήτηση της παρούσας, επιφυλασσομενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, 

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ

ΝΑ κάνετε δεκτή την αίτηση μας, 
ΝΑ εφαρμόσετε ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟ και τους ισχύοντες εγχώριους και διεθνείς κανονισμούς ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟ 24.8.2019 ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ FIFA,
ΝΑ εκτελέσετε την τελεσιδικη απόφαση της ΠΕΕΟΔ /ΕΠΟ, 
ΝΑ επιβάλετε τις επιβληθείσες πειθαρχικες ποινές εις βάρος της διαδόχου ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ μεχρι να μας καταβάλει το ποσόν των 31.096,62 €, άλλως, κι όλως επικουρικώς, το 50%, συν τη δικαστικη δαπάνη νομιμοτόκως, και
ΝΑ επιβαλετε στην καθ’ ης ΠΑΕ για την περίπτωση της μη τήρησης των αποφάσεων, την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών για κάθε αγώνα για όσο διάστημα δεν καταβάλλει τα επιδικασθεντα.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΨΑΛΗ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης