Ένα μόλις άλμα χρειάστηκε ο Λούης Τσάτουμας για να προκριθεί στον τελικό του μήκους, στην πρεμιέρα του 14ου παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μεσσήνιος άλτης, ο οποίος στην πρώτη του προσπάθεια έπιασε το όριο των 8μ., μετά το τέλος των προκριματικών, δήλωσε: «Τις τελευταίες ημέρες δεν έκανα πολύ δυνατές προπονήσεις και αισθανόμουν λίγο άτονος. Τελικά σήμερα έκανα την προπόνηση και αύριο είναι ο αγώνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στον σαββατιάτικο τελικό ο Τσάτουμας είπε: «Ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας. Για να πάνε όλα καλά, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να αποδώσεις τα μέγιστα. Στον τελικό δεν υπάρχουν σχέδια. Μπαίνεις και αγωνίζεσαι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έχει καλύτερη φετινή επίδοση 8.05μ, ενώ το ατομικό ρεκόρ του στον κλειστό είναι 8.21μ.

Στην προσπάθειά του να ανέβει στο βάθρου, ο Τσάτουμας θα βρει απέναντί του τον Βραζιλιάνο Μάουρο Βινίτσιους ντα Σίλβα, που στα προκριματικά σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο με 8.28μ., τον Αυστραλό Χέντρι Φρέι, τον Ρώσο Αλεξάντρ Μένκοφ, τον Γκανέζο Ινίσιους Γκαϊσα, τον Σενεγαλέζο Εντίς Καμπά Μπατζί, τον Ισπανό Λουίς Φελίπε Μελίζ και τον Αμερικανό Γουίλ Κλέι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης