Το Brexit «γονατίζει» την Premier League

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Απριλίου 2017, 14:27
Το Brexit «γονατίζει» την Premier League
Το Brexit «γονατίζει» την Premier League. Το πλουσιότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, είναι έτοιμο να ανακοινώσει ετήσια ζημία προ φόρων, ύψους 312 εκατομμυρίων λιρών, ή διαφορετικά 380 εκατ. ευρώ, όπως αποκαλύπτουν αγγλικές εφημερίδες.

Οι Financial Times, κατέστησαν σαφές ότι μετά το Brexit, το κύριο πρόβλημα είναι, η μείωση της αξίας της στερλίνας και τα νέα λογιστικά μέτρα εξαιτίας της απώλειας. Όπως σημειώνει αν και είναι μήνες γνωστό το αγγλικό μοντέλο πώλησης των δικαιωμάτων στο εξωτερικό, τώρα θα πρέπει να υπολογιστεί επίσης η αδυναμία που παρουσιάζει το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Μία τέτοια συνέπεια είχε ήδη εμφανιστεί, για παράδειγμα, στον προϋπολογισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της οποίας το χρέος είναι σε δολάρια ΗΠΑ.

Η αξία της πώλησης των δικαιωμάτων εκτιμάται συνολικά σε 3 δισεκατομμύρια λίρες, ποσό που κατανέμεται μεταξύ και των 20 συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια, οι αγγλικές ομάδες χρησιμοποίησαν παράγωγα χρηματοοικονομικά μέσα για να αντισταθμίσουν το συναλλαγματικό κίνδυνο που υπήρχε για τις συμβάσεις αυτές, σε μια διαδικασία αντιστάθμισης, ωστόσο, η διαδικασία αυτή ματαιώθηκε από τους νέους λογιστικούς κανόνες που θεσπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εταιρείες είναι πλέον υποχρεωμένες να εκτιμήσουν τις συμβάσεις τους με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς. Εν αναμονή της δημοσίευσης των επίσημων εγγράφων, το καμπανάκι του κινδύνου κτυπάει ήδη για την Premier League, που πάντως προσπαθεί να καθησυχάσει, αναφέροντας ότι οι απώλειες αυτές δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τα μακροπρόθεσμα κέρδη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Απριλίου 2017, 14:27