Με το «βραβείο του προέδρου της UEFA» τιμήθηκε ο παίκτης «θρύλος» της Μίλαν, Τζιάνι Ριβέρα.

H βράβευσή του έγινε στο στάδιο που «δοξάστηκε», το «Τζουζέπε Μεάτσα», από τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ενώ στην τελετή το «παρών» έδωσε και ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι αλλά και πρώην συμπαίκτες του, όπως οι Φάμπιο Καπέλο, Ζοσέ Αλταφίνι και Τσέζαρε Μαλντίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πλατινί έπλεξε το εγκώμιο του Ριβέρα λέγοντας: «Σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο δεν ήταν στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, ο Ριβέρα έκανε τους πάντες να γράφουν και να μιλάνε γι΄ αυτόν.

Οι “μάχες” του με το Σάντρο Ματσόλα για μια θέση στην εθνική Ιταλίας ήταν συνεχώς θέμα συζήτησης των φιλάθλων.

Ο Ριβέρα ήταν από τους πρώτους που κατάλαβε πως η μπάλα κινείται πιο γρήγορα από τον παίκτη και γι΄ αυτό, όπως μου είπαν πρώην συμπαίκτες του, τους έλεγε να τρέξουν όταν αυτός είχε την μπάλα και θα τους την έστελνε εκεί που πρέπει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 68χρόνος Ριβέρα, συγκινημένος, παρέλαβε το βραβείο λέγοντας: «Έχω μείνει άφωνος, ευχαριστώ τους προέδρους των ομάδων που έπαιξα και όλους τους πρώην συμπαίκτες μου.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Μισέλ Πλατινί γι΄ αυτό το βραβείο και να προσθέσω ότι όλοι θα το θεωρήσουμε φυσιολογικό αν μια μέρα το δώσει στον εαυτό του.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη Μίλαν, γιατί είναι για μένα ένα ξεχωριστός σύλλογος».

Ο Ριβέρα έχει 501 συμμετοχές στη «Serie A» με τη φανέλα της Μίλαν, έχοντας πετύχει 160 γκολ και κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Ιταλίας, 4 Κύπελλα Ιταλίας, 1 ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 2 Κύπελλα Κυπελλούχων κι ένα διηπειρωτικό.

Με την εθνική Ιταλίας έχει 60 συμμετοχές και 14 γκολ, ενώ το 1968 ήταν μέλος της ομάδας που πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επιπλέον, το 1969 τιμήθηκε με το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας».

Προηγούμενοι κάτοχοι του «βραβείου του προέδρου της UEFA» ήταν, μεταξύ άλλων, οι Ρεϊμόν Κοπά (2010), Εουσέμπιο (2009), Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (2008) και Αλφρέντο Ντι Στέφανο (2007).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης