Για την ερχόμενη Δευτέρα (26/3) ορίστηκε η δύσκολη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος στον Ερίκ Αμπιντάλ, σύμφωνα με τη «L’Equipe».

Ένας παιδικός φίλος του 32χρονου Γάλλου αμυντικού δέχτηκε να γίνει δότης, από τον οποίο θα αφαιρεθεί ένα μέρος του ήπατος για να μεταμοσχευθεί στον άσο της Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Ο Αμπιντάλ εξακολουθεί να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα των «μπλαουγκράνα», αλλά είναι άγνωστο αν θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και αν θα μπορέσει να ξαναγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Το σίγουρο είναι πως θα απουσιάσει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι, σε Πολωνία και Ουκρανία. Ο Αμπιντάλ είχε διαγνωστεί πέρυσι τέτοια εποχή νε καρκίνο στο ήπαρ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, για να κάνει λίγο καιρό αργότερα θριαμβευτική επιστροφή, συμμετέχοντας μάλιστα με τους «μπλαουγκράνα» στον νικηφόρο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ πέρυσι.

Φέτος αγωνίστηκε κανονικά από το ξεκίνημα της σεζόν, όμως η εξέλιξη της υγείας του δεν ήταν θετική κι έτσι την ερχόμενη Δευτέρα θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 32χρονος αμυντικός μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα, αφού τον περασμένο Ιανουάριο αρνήθηκε πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης