Πέντε μήνες πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου του 2012 το προσεχές καλοκαίρι στο Ελσίνκι (27 Ιουλίου με 1η Ιουλίου) και οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στη φινλανδική πρωτεύουσα.

Αυτή την εβδομάδα η Οργανωτική Επιτροπή (LOC) του Ελσίνκι 2012, φιλοξένησε την τελική συνάντηση για το συντονισμό όλων των ενδιαφερομένων μερών που εμπλέκονται στην κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση του ευρωπαϊκού στίβου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Κρίστιαν Μιλζ, εξέφρασε τη χαρά του για την προετοιμασία των αγώνων και επαίνεσε τους διοργανωτές για το εντυπωσιακό έργο που επιτελούν.

«Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου που πλέον θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος με τις συζητήσεις που είχαμε κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών και είμαι βέβαιος ότι όλα είναι στο σωστό δρόμο και όλα βαδίζουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Προσβλέπουμε σε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αυτό το καλοκαίρι», είπε ο Μιλζ.

Στο «Ελσίνκι 2012» θα παρουσιαστούν από την EAA διάφορες νέες καινοτομίες, όπως οι τελετές απονομής μεταλλίων που θα γίνονται έξω από το γήπεδο, για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Μιλζ οι καλύτεροι αθλητές της ηπείρου μας θα δώσουν το «παρών» στο Ελσίνκι και θα έχουν την ευκαιρία για να τεστάρουν τις δυνάμεις τους ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου που θα ακολουθήσουν και δήλωσε σίγουρος ότι οι φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν σπουδαίους αγώνες και μεγάλες επιδόσεις.

Τέλος, τόνισε ότι ο στίβος έχει μεγάλη παράδοση στη Φινλανδία γι΄ αυτό και παρατηρείται από τώρα έντονη ζήτηση για την προμήθεια εισιτηρίων και πολλά από αυτά που αφορούν θέσεις στα καλά σημεία του σταδίου έχουν ήδη διατεθεί.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης