Τα τρια από τα επτά μέλη της ελληνικής αποστολής στην Κωνσταντινούπολη ρίχνονται αύριο στη μάχη της πρόκρισης στα αγωνίσματά τους στην πρεμιέρα του 14ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου (9-11/3).

Πρώτη στην αρένα του «Atakoy» θα αγνωιστεί η Νίκη Πανέτα στο τριπλούν, καθώς στις 9.30 το πρωί μετέχει στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όριο που έθεσαν οι διοργανωτές για πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου είναι 14.30 μέτρα, το οποίο μπορεί να πιάσει η Ελληνίδα άλτρια, αφού φέτος έχει κάνει νέο ατομικό ρεκόρ με 14.47μ.

Στο ίδιο γκρουπ συμμετέχει η Ολγα Ριπάκοβα (Καζακστάν) νικήτρια πριν από δύο χρόνια στην Ντόχα και με φετινή επίδοση 14.84μ, που είναι η κορυφαία στον κόσμο και φυσικά φλερτάρει με ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή και της Γιαρμίλα Αλντάμα (Βρετανία) με φετινό 14.44 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τρίτη προκριματική σειρά των 800μ, θα πάρει μέρος η Ελενα Φιλάνδρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 2.02.08 επίδοση που είναι η τέταρτη γρηγορότερη της σειράς της.

Το εισιτήριο για τον τελικό θα πάρει η πρώτη από κάθε σειρά και οι τρεις καλύτερες επιδόσεις από όλες τις σειρές.

Από εκεί και πέρα ο Λούης Τσάτουμας αποτελεί τη μοναδική ελληνική παρουσία του απογευματινού προγράμματος της πρώτης ημέρας.

Στον προκριματικό του αγωνίσματος μετέχουν συνολικά 15 αθλητές και την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου θα πάρουν όσοι πιάσουν το όριο των 8.00μ ή οι οχτώ με τις καλύτερες επιδόσεις.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, έχει κάνει φέτος 8.05μ, επίδοση που του επιτρέπει να διεκδικήσει τη συμμετοχή στον τελικό.

Την κορυφαία επίδοση από τους 15 έχει ο Αυστραλός Χένρι Φρέι με 8.27μ, ενώ με αξιώσεις θα πάρουν μέρος στον αγώνα οι Μένκοφ (Ρωσία) και Κλέι (ΗΠΑ), που δείχνουν ότι θα είναι και οι βασικοί διεκδικητές για τις τρεις θέσεις του βάθρου.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης