Περισσότεροι από 6.500 αθλητές από 30 και πλέον χώρες θα πάρουν μέρος στον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που θα γίνει την Κυριακή 1η Απριλίου, με αφετηρία την Αρχαία Πέλλα και τερματισμό την Πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Στην σημερινή συνέντευξη-παρουσίαση των διοργανωτών, ο αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, Δημήτριος Γάκης, συνόψισε το πνεύμα και την σημασία του αγώνα λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο αγώνας αυτός είναι βέβαιο πως θα έχει μεγαλύτερη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία από κάθε προηγούμενο και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εργάστηκαν από κάθε φορέα και συνδιοργανωτή για την επιτυχή διοργάνωσή του.

Το πνεύμα των αγώνων είναι η διάδοση του υγιούς τρόπου ζωής, καθώς τα ποσοστά παχυσαρκίας νέων παιδιών είναι στη χώρα μας τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Στόχος μας δεν είναι απλά η διοργάνωση ενός μαραθωνίου δρόμου, αλλά και η εμπέδωση ενός άλλου τρόπου καθημερινής πρακτικής, γιατί στην χώρα μας είμαστε πλέον οι πρωταθλητές του τηλεκοντρόλ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, και Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, που είναι μεταξύ των συνδιοργανωτών, ο γενικός γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής, Γιάννης Ποδιώτης, η αντιδήμαρχος αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Τερζανίδης και ο γενικός διευθυντής των αγώνων, καθηγητής Δρόσος Χριστόπουλος.

Όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου, φέτος θα πάρουν μέρος στον μαραθώνιο περισσότεροι από 1.200 μαραθωνοδρόμοι από όλη την Ευρώπη και τις 7 βαλκανικές χώρες, πρωταθλητές που θέλουν να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ενώ στο σύνολο οι αθλητές που θα πάρουν μέρος και στις υπόλοιπες διαδρομές, του ενός και των 5, 10 χιλιομέτρων θα υπερβούν τις 6.500.

«Αν δεν είχαμε καταληκτικό χρονικό όριο στις δηλώσεις συμμετοχής, αυτές θα είχαν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αλλά ευελπιστούμε με την βοήθεια των πολλών εθελοντών και όλων των συνδιοργανωτών πως θα έχουμε απόλυτη επιτυχία, καθώς προετοιμαζόμαστε εδώ και πολλές εβδομάδες» είπε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής, Γιάννης Ποδιώτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης