Οι πρωταθλητές της Ligue 1 θα είναι σίγουρα πρώτοι με μια ακόμη νίκη απόψε στο Group A και το πιο πιθανό είναι η ομάδα του Ουνάι Έμερι να επικρατήσει με άνεση στο Παρίσι, παίρνοντας την πρόκριση στo στάδιo της φάσης των νοκ-άουτ του Champions League.

Οι Παριζιάνοι έχουν εμπλακεί σε μία… τιτάνια μάχη με την Άρσεναλ για την πρώτη θέση αλλά μετά από την ισοπαλία 2-2 στο ματς του Emirates στο βόρειο Λονδίνο τον περασμένο μήνα, είναι η ομάδα του Ουνάι Έμερι που βρίσκεται στην… pole position.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρωταθλητές της Ligue 1 (πρωτάθλημα Γαλλίας) υπέστησαν ήττα σοκ με 3-0 στο Μονπελιέ το Σάββατο και το πρώην αφεντικό της Σεβίλλης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ομάδα του είναι “καταδικασμένη” να παράγει μια σημαντικά βελτιωμένη απόδοση, παίρνοντας ένα ζωτικής σημασίας ματς στο σπίτι της.

Παρά την απογοητευτική ήττα, η Παρί Σεν Ζερμέν παραμένει το ακλόνητο φαβορί για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Γκεόργκι Ντιρμεντζίεφ, θα παραταχθεί στο Παρκ ντε Πρενς με στόχο να πάρει ένα πολύτιμο σημείο στο Παρίσι, αλλά θα πρέπει από την άλλη να την ευνοήσει και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα της Βασιλείας με την Άρσεναλ, προκειμένου να καπαρώσει την 3η θέση που οδηγεί στο UEFA Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποστολή που έχει να φέρει εις πέρας η Λουντογκόρετς δεν είναι απλά δύσκολη. Είναι σχεδόν… μη επιτεύξιμη.

Ο γαλλικός σύλλογος είναι αήττητος σε 15 παιχνίδια στο Παρκ ντε Πρενς. Οι πρωταθλητές της Ligue 1 έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους, σε κάθε έναν από τους επτά τελευταίους εντός έδρας αγώνες τους.

Επιπλέον, οι Παριζιάνοι έχουν κερδίσει χωρίς να δεχτούν ούτε ένα τέρμα, σε κάθε μία από τις 10 τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις τους, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Μάρκο Βεράτι δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του σε αυτό το ματς, ενώ Μαρκίνιος και Τιάγκο Μότα, ίσως να προφυλαχθούν προκειμένου να διασφαλιστεί για τον ίδιο λόγο, η παρουσία τους, στον πρώτο αγώνα της ομάδος τους στην επόμενη φάση. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ακολουθεί την Κυριακή και ο αγώνας της Παρί με την πρωτοπόρο του γαλλικού πρωταθλήματος Νις.

Στο εσωτερικό της χώρας οι επισκέπτες, τα πηγαίνουν πολύ καλά έως αυτή τη στιγμή, αλλά η διαφορά στην ποιότητα μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστια. Η Λουντογκόρετς είναι χωρίς νίκη σε έξι αγώνες στο Champions League και έχει δεχτεί 13 γκολ στη φάση των ομίλων μέχρι στιγμής. Ηττήθηκε με 3-2 στην έδρα της από την Άρσεναλ και 6-0 μακριά από το σπίτι της, από την ομάδα της Αγγλίας ενώ δέχθηκε την ήττα με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι με την PSG.

Άλλη μία βαριά ήττα της βουλγαρικής ομάδος, φαίνεται και εδώ ως η πιο πιθανή έκβαση του αγώνα της.

Ως εκ τούτου, ένα καλό επικερδές στοίχημα, θα ήταν η Παρί να κερδίσει με τρία ή περισσότερα γκολ διαφορά.

*Ο Έντισον Καβάνι (φωτό) έχει αναδειχθεί σε ηγετική μορφή για την ομάδα του Παρισιού, με την αποχώρηση του Ιμπραήμοβιτς, έχοντας σημειώσει 14 γκολ σε 16 αγωνιστικές στη «Ligue 1» και 5 γκολ στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ (19 σύνολο σε όλες τις διοργανώσεις εφέτος). Σαφώς και μπορεί να αποτελέσει μία επιλογή για τον «ανά πάσα στιγμή σκόρερ» (anytime goalscorer) .

Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης