Τη… δόξα της Μπαρτσελόνα, η οποία προ ημερών είχε φιλοδωρήσει με επτά γκολ (7-1) τη Λεβερκούζεν, στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, φαίνεται πως ζήλεψε η Μπάγερν Μονάχου.

Η ομάδα του Χάινκες, έχοντας το πόδι πατημένο συνεχώς στο… γκάζι, συνέτριψε με 7-0 τη Βασιλεία στο «Αλιάνζ Αρίνα» και πήρε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αποψινό παιχνίδι είναι το δεύτερο συνεχόμενο, που σημειώνουν επτά γκολ οι Βαυαροί, καθώς προηγήθηκε αυτό του περασμένου Σαββάτου με την Χόφενχαϊμ (7-1), για την Μπουντεσλίγκα.

Η νίκη με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι αποδείχθηκε μοιραίο λάθος για τους Ελβετούς, καθώς οι παίκτες της Μπάγερν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση, όχι μόνο να προκριθούν στους «8», αλλά και γιανα πάρουν εκδίκηση από την αντίπαλό τους για την ήττα που γνώρισαν. Κι εν τέλει το κατάφεραν με τον πλέον οδυνηρό τρόπο για τους φιλοξενούμενους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Μπαγερν ήταν ο Γκόμεζ, ο οποίος πέτυχε καρέ τερμάτων (44′, 50′, 61′, 67). Τα υπόλοιπα γκολ σημείωσαν οι Ρόμπεν (10’) Μίλερ (42′) και Ζόμερ΄(81’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπάντστουμπερ, Ριμπερί (79′ Πράνγιτς), Ρόμπεν (82′ Τίμοτσουκ), Αλάμπα, Γκουστάβο, Κρόοζ, Μίλερ (70′ Σβάινσταϊγκερ), Γκόμεζ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Παρκ, Ντράγκοβιτς, Αμπραχαμ, Στάινχεφερ (70′ Ντέγκεν), Σακίρι (80′ Ζουά), Φ. Φράι (61′ Στόκερ), Καμπράλ, Χάκα, Στρέλερ, Α. Φράι.

 Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης