Με τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει πέντε φορές (25΄ , 42’ , 49΄, 58΄, 84′), η Μπαρτσελόνα διέσυρε με 7-1 τη Λεβερκούζεν στο «Καμπ Νου» και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με συνολικό απολογισμό τερμάτων 10-2 (σ.σ.: 3-1 ο πρώτος αγώνας).

Οι «μπλαουγκράνα» δεν χαρίστηκαν στους γερμανούς και πήραν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το εισιτήριο για τους «8», κάνοντας μάλιστα και δύο ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο Μέσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει πέντε γκολ σε ένα ματς, ενώ η «Μπάρτσα» με το 7-1 σημείωσε την πιο ευρεία νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα αυτή είναι η βαρύτερη ήττα της Μπάγερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ονειρικό ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έκανε ο 20χρόνος Τέγιο που πέτυχε τα άλλα δύο γκολ της ομάδας του Γκουαρντιόλα (55΄, 62΄). Το γκολ της τιμής για την Λεβερκούζεν σημείωσε ο Μπελαραμπί στο 90΄+1.

Μπαρτσελόνα: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Αντριάνο (63′ Μουνιέσα), Μπουσκέτς, Τσάβι (53′ Σεϊντού Κεϊτά), Ινιέστα (53′ Τέγιο), Φάμπρεγκας, Πέδρο, Μέσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λεβερκούζεν:Λένο, Γκονθάλο Κάστρο, Σβάαμπ, Εμέρ Τοπράκ, Κάντλετς, Λαρς Μπέντερ (55′ Σέρλε), Ρόλφες, Ράιναρτς, Ρενάτο Αουγκούστο (67′ Οσίπκα), Κίσλινγκ, Ντερντιγιόκ (55′ Μπελαραμπί).

 
Tα γκολ του αγώνα:

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης