Η ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ήταν  το αντικείμενο της συνάντησης, που είχαν το πρωί οι εκπρόσωποι των δύο ΠΑΕ με τους αθλητικούς εισαγγελείς (Χ. Λακαφωση, Α.Κορέα, Σ.Μπαξεβάνη).

Οι εκπρόσωποι της «πράσινης» ΠΑΕ Παναθηναϊκός (Δημήτρης Γόντικας) και των «ερυθρόλευκων» (Γιάννης Μώραλης) δήλωσαν την πρόθεσή τους να μην υπάρξουν έκτροπα στον αγώνα ενώ ο σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς ζήτησαν από τους  αθλητικούς παράγοντες να μην προβούν σε δηλώσεις που μπορεί να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα, κάτι που αποδέχτηκαν και οι δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  το κλίμα πάντως ήταν εξαιρετικά συναινετικό. Όπως έγινε γνωστό στο ντέρμπυ την Κυριακή θα είναι παρόντες και  οι δύο αθλητικοί εισαγγελείς. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο  πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ, Δημήτρης Γόντικας, ζήτησε επίσης από  τις εισαγγελικές αρχές να ερευνηθεί η «έφοδος» της αστυνομίας στον κεντρικό σύνδεσμο των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας την Κυριακή το βράδυ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναμένει την αναφορά της αστυνομίας και στην συνέχεια θα αποφασίσει τι θα πράξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, εξερχόμενος από το γραφείο της Εισαγγελίας, χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εμείς, από την πλευρά μας, θα κάνουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να διατηρήσουμε ομαλές της συνθήκες της αναμέτρησης. Ο καθένας θα προσπαθήσει με το μερίδιο που του αναλογεί. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Ο Γιάννης Μώραλης, από τη μεριά του, τόνισε: «Εμείς δεν έχουμε πάρει εισιτήρια. Μας ζητήθηκε να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους και να μην κάνουμε δηλώσεις που θα δυναμιτίσουν το κλίμα. Αυτό, ούτως ή άλλως, το είχαμε προγραμματίσει από καιρό στον Ολυμπιακό. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να αναλάβει και η αστυνομία τις υποχρεώσεις που της αναλογεί και στο τέλος να φύγουμε από το ΟΑΚΑ ευχαριστημένοι, όπως συνέβη στο πρώτο ματς, στο Καραϊσκάκη. Ελπίζουμε να πούμε και εμείς ευχαριστώ για τη φιλοξενία».

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης