ΠΣΑΚ: «Η βία δεν χωρά ανάμεσα μας»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, 17:49
ΠΣΑΚ: «Η βία δεν χωρά ανάμεσα μας»

Το δικό του μήνυμα στον κόσμο, που θα παρακολουθήσει τους τελικούς της Α1 μπάσκετ των Ανδρών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έστειλε, μέσω ανακοίνωσής του, ο ΠΣΑΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών:

«Tο ελληνικό μπάσκετ για ακόμη μια φορά απέδειξε πως μπορεί να κρατήσει τη σημαία της χώρας μας ψηλά. Μπορεί να υπερηφανεύεται πως για ακόμη μια χρονιά είχε τους άξιους εκπροσώπους του στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με αφορμή την έναρξη της σειράς των τελικών του Ελληνικού Πρωταθλήματος, εμείς ως Έλληνες καλαθοσφαιριστές, συνάδελφοι και συμπαίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, θα θέλαμε να στείλουμε μαζί ένα μήνυμα. Η βία δε χωρά πλέον ανάμεσα μας. Οι βωμολοχίες και οι κάθε λογής ύβρεις των οικογενειών μας, προκαλούν πάρα πολύ άσχημα συναισθήματα.

Εμείς ως αθλητές δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι μεταξύ μας. Εμείς είμαστε αντίπαλοι για σαράντα λεπτά και έπειτα παλεύουμε για τη χώρα μας με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Θα θέλαμε να μοιραστούμε μερικές σκέψεις μαζί σας. Πρώτον, ξεκαθαρίζουμε πως γουστάρουμε πολύ να σας βλέπουμε στις εξέδρες να μας ακολουθείτε.

Μας φτιάχνουν τα συνθήματα και τα τραγούδια σας, όταν αυτά δεν είναι υβριστικά. Δεύτερον, είναι τραγικό το συναίσθημα να παίζουμε και ν’ αποτελούν τα κεφάλια μας κινητούς στόχους. Είτε το κεφάλι του Διαμαντίδη, είτε του Σπανούλη να σπάσει πονάει το ίδιο. Είτε, βρίζουν τον Τσαρτσαρή, είτε τον Βασιλόπουλο, η στεναχώρια είναι ίδια. Απλά αλλάζει το χρώμα της.

Εμείς ως αθλητές θέλουμε κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο στις εξέδρες. Καταλαβαίνουμε πως θαύματα δε γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Παρόλα αυτά, ας κάνουμε μια νέα αρχή και ας δείξουμε πως οι Έλληνες φίλαθλοι μπορούν να διδάξουν πολιτισμό. Και να θυμάστε. Ο καλύτερος ας κερδίσει».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, 17:56