Αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό… Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε με 68-63 της Ούνιξ στο Καζάν, στο πλαίσιο της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής του TOP-16 της Euroleague, κι έτσι πήρε την πρόκριση στους «8»  ως πρώτη του ομίλου της.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι πρωταθλητές Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προημιτελικά, έχοντας πλεονέκτημα έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, η ομάδα του Πασούτιν πήρε κι αυτή την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης, καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από το «τριφύλλι» (ευνοήθηκε από την ήττα της Φενέρμπαχτσε με 85-72 από την Αρμάνι Μιλάνο).

Με όπλο την καλή του άμυνα και παίζοντας με καρδιά πρωταθλητή ο Παναθηναϊκός είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα τα «ηνία» στο ματς, καταφέρνοντας εν τέλει να αποδράσει από το Καζάν με την πολύτιμη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους» ήταν ο Μπατίστ με 12 πόντους, ενώ δύο λιγότερους σημείωσε ο Γιασικέβιτσιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθοριστική συμβολή στη νίκη του «τριφυλλιού» είχε ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο οποίος με τρίποντο στο 1.15” πριν το τέλος του αγώνα έδωσε το «πάνω χέρι» στην ομάδα του, ενώ στη συνέχεια μάλιστα κέρδισε κι ένα καθοριστικό ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 38-40, 48-52, 63-68

Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Σαμοϊλένκο, Νάχμπαρ, Πασούτιν, Βερεμένκο 6, Γκριρ 7 (1), Σαβρασένκο, Μακάρτι 11 (1), Τζαβάι 10, Ντόμερκαντ 19 (4), Ουίλκινσον 10 (2).

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 12, Λόγκαν 7 (1), Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 9 (2), Βουγιούκας 2, Καλάθης, Σμιθ 3 (1), Καϊμακόγλου 8 (2), Γιασικέβιτσιους 10 (2).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης