Επιστολή, μέσω της οποίας εφιστά την προσοχή της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ενόψει του τελικού Κυπέλλου χάντμπολ (17/3), απέστειλε στις δύο ομάδες σήμερα η ΟΧΕ.

Η ομοσπονδία προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση, προκειμένου να μην επαναληφθούν στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας αντίστοιχες εικόνες ντροπής με αυτές στη Λαμία, πριν από δύο χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο «δικέφαλοι» είχαν τεθεί αντιμέτωποι στα ημιτελικά του φάιναλ φορ το 2010, ωστόσο, λόγω των επεισοδίων που δημιούργησαν οι οπαδοί τους, ανάγκασαν την Ομοσπονδία να ακυρώσει τη διοργάνωση και να επιβάλλει λίγο καιρό αργότερα βαρύτατο πρόστιμο στις δύο ομάδες.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε εκ των προτέρων ότι, σε περίπτωση που δημιουργηθούν γεγονότα πριν ή κατά την διάρκεια του αγώνα, εντός ή εκτός σταδίου ή στην πόλη της Πάτρας ή κατά τις διαδρομές μετακίνησης των φιλάθλων, τα οποία δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα, δημιουργούν ένταση και πολεμικό κλίμα, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια αγωνιζομένων, εργαζομένων ή φιλάθλων και εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του κατά τα χρηστά αθλητικά ήθη, η ΟΧΕ διατηρεί το δικαίωμα είτε από μόνη της είτε σε συνεννόηση με την αστυνομική αρχή και την Πολιτεία να αποφασίσει την διεξαγωγή του αγώνα χωρίς παρουσία φιλάθλων ή την εκκένωση του σταδίου ή ακόμα και την οριστική διακοπή, ή ματαίωση του.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να παρθούν τέτοιες αποφάσεις και πως όλοι μαζί θα αποδείξουμε ότι το χάντμπολ είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους προκλήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση των εισιτηρίων, από την ΟΧΕ έγινε γνωστό ότι ο αριθμός που θα πάρει η κάθε ομάδα θα αποφασιστεί στην σύσκεψη ασφαλείας και αυτά θα διανεμηθούν στους φιλάθλους τους υπ’ ευθύνη τους.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης