ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ηλίας Ηλιάδης ταξίδεψε στο Λονδίνο, για τους 30ους Ολυμπιακούς αγώνες, αποφασισμένος να παλέψει μέχρις εσχάτων, προκειμένου να χαρίσει στη χώρα μας ένα μετάλλιο και τα κατάφερε, βγάζοντας σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση… ασπροπρόσωπo τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Έλληνας τζουντόκα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς στον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -90 κιλών τζούντο, την περασμένη Τετάρτη (1/8), επικράτησε με Yuko από δύο παρατηρήσεις (shido) του Βραζιλιάνου, Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, που σημειωτέον ήταν το πρώτο για την Ελλάδα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο «Mr Ιppon» από τα ξημερώματα της Κυριακής βρίσκεται και πάλι στη βάση του και στην πρώτη του συνέντευξη στη zougla.gr, επί ελληνικού εδάφους, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το τεράστιο επίτευγμά του στην 30η Ολυμπιάδα.

«Πολέμησα για την Ελλάδα» είπε με εμφανή συγκίνηση ο Έλληνας τζουντόκα, που βρίσκεται σε πελάγη ευτυχίας, μετά την κατάκτηση του δεύτερου μεταλλίου του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη (σ.σ.: το 2004 είχε στεφθεί χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σεμνός και ταπεινός, όπως πάντα, με προσήλωση μόνο στο αγώνισμά του, ο Ηλίας Ηλιάδης, δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι εκπρόσωπος  της Πολιτείας παρέλειψε να παραστεί κατά την άφιξή του στη χώρα μας. Μάλιστα, δικαιολόγησε τους αθλητικούς φορείς, τονίζοντας ότι οι περισσότεροι βρίσκονται στο Λονδίνο και πως στάθηκαν στο πλευρό του κατά τη διάρκεια των αγώνων του.

Ακούστε τη συνέντευξή του στη zougla.gr

Απούσα η Πολιτεία κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο

Μεταξύ… συγγενών και φίλων πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής η άφιξη του αθλητή, που σκόρπισε χαρά στους απανταχού Έλληνες με το επίτευγμά του.

Ο Ηλίας Ηλιάδης αφίχθη στις 3 τα ξημερώματα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με το χάλκινο μετάλλιο στις… αποσκευές του, αλλά ουδείς από την Πολιτεία βρέθηκε στον αερολιμένα Αθηνών για να τον υποδεχτεί.

Σίγουρα η ώρα που επέστρεψε στη βάση του από το Λονδίνο ο «Mr Ippon» ήταν περασμένη. Εντούτοις ούτε αυτό το γεγονός δικαιολογεί την παντελή απουσία εκπροσώπου της Πολιτείας, προκειμένου να ευχαριστήσει τον Ηλιάδη που ως γνωστόν, μας έκανε υπερήφανους στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ακούστε τι δήλωσε ο πατέρας και προπονητής του, Νίκος Ηλιάδης στη zougla.gr

Διαβάστε επίσης:

Χάλκινο από… χρυσό για τη «φτωχή» Ελλάδα
,
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012, 18:03

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης-Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης