Από χιλιάδες αθλητές και δρομείς, κάθε ηλικίας, “πλημμύρισαν” οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Protergia 5oυ Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου και του Αγώνα Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος.

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση της πόλης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να τερματίζουν κάτω από ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες. Ολοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2017, με αφετηρία την Πέλλα και τελικό τερματισμό τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος νικητής του 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, εκεί όπου συμμετείχαν 4.500 αθλητές από 61 χώρες -καθώς επίσης και αθλητές με αμαξίδιο- ήταν ο Αντώνης Παπαδημητρίου του Α.Σ. Αρης. Τη δεύτερη θέση στα 21 χιλιόμετρα κατέκτησε ο Μιχάλης Παρμάκης, ενώ τρίτος αναδείχτηκε ο Γεράσιμος Γρίβας. Στις γυναίκες, στην πρώτη θέση τερμάτισε η Σοφία Τσεκίνη – Μπουδούρη.

Η πλειοψηφία των αθλητών, περίπου 16.000 άτομα, πήραν μέρος στον Αγώνα Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος των 5 χλμ, με εκκίνηση μπροστά από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Την πρώτη εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 9:15 το βράδυ ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και δεκάδες πρόσφυγες που έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης