Νίκη-«χρυσάφι», στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην Super League, πέτυχε η Κέρκυρα.

Oι Φαίακες στο ντέρμπι της ουράς της βαθμολογίας με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας, επικράτησαν με 1-0 στο «Καυτανζόγλειο» και έφτασαν τους 15 βαθμούς, αφήνοντας στους 12 τη σημερινή τους αντίπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και χάρισε το πολύτιμο «διπλό» στον ΑΟΚ σημείωσε ο Ανέστης Αγρίτης στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Η Κέρκυρα ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση, παρά το γεγονός ότι η ψυχολογία των Δραμινών βρισκόταν στα ύψη μετά τις δύο διαδοχικές νίκες επί του Παναιτωλικού την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι με κύριο εκφραστή των επιθέσεων, τον Αγρίτη, οι Φαίακες πίεσαν την άμυνα των γηπεδούχων για ένα τέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 19΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά σε ένα τέρμα όταν ο Ιωάννου βγήκε τετ α τετ, σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σέρεμετ.

Ένα λεπτό αργότερα η υπεροχή της Κέρκυρας καρποφόρησε όταν μετά από ωραία μπαλιά του Ερίθε, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Αγρίτη που δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα και να κάνει το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

Η Δόξα προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή της στη συνέχεια και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει χάρη σε λάθος εκτίμηση του Γκαλίνοβιτς σε ένα φάουλ το Λεάντρο στο 33΄.

Ευτυχώς για την Κέρκυρα, ο Κροάτης τερματοφύλακας πρόλαβε και διόρθωσε το λάθος του, πριν αυτό κοστίσει στην ομάδα του.

Δύο λεπτά αργότερα ο Καλαντζής βρήκε στην αντεπίθεση τον Αγρίτη, ο σκόρερ του αγώνα προτίμησε να πάρει πάνω του την ευκαιρία και ο Σέρεμετ κατάφερε να αποκρούσει.

Η καλύτερη ευκαιρία της Δόξας για ισοφάριση ήρθε στο 64΄ όταν ο Κάπελ πάσαρε στον Κυβελίδη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Γκαλίνοβιτς, τον οποίο πλάσαρε χωρίς επιτυχία.

Η ομάδα του Κατσαβάκη συνέχισε να πιέζει αλλά το σουτ του Λίμα (79΄) και η κεφαλιά του Κυβελίδη (84΄) σταματήθηκαν από τον Γκαλίνοβιτς.

Έτσι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων, η Κέρκυρα κράτησε το αποτέλεσμα και πήρε τρεις σπουδαίους βαθμούς για τη συνέχεια.

Κίτρινες: Τριποτσέρης -Γραμμόζης, Σακελλαρίου, Βέντσελ

Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Ψυχογιός, Βέρτζος, Τριποτσέρης, Γελαδάρης (61′ Κατσικογιάννης), Λεάντρο (36′ Αγγελούδης), Λίμα, Κάπελ, Παπαδόπουλος (46′ Ρούτσης), Αραβίδης, Κυβελίδης.

Κέρκυρα (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Ηλιάδης (10′ λ.τρ. Σακελλαρίου), Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ, Κοντοδήμος, Οσμάν, Ερίθε, Καλαντζής, Γραμμόζης, Αγρίτης (88′ Γιάντσης), Ιωάννου (71′ Μπάρκογλου).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης