Μπορεί ο Michael Jordan να κατόρθωσε να γίνει δισεκατομμυριούχος, με δεδομένο ότι ο ετήσιος μισθός του στο NBA έφθανε τα 90 εκατ. δολάρια, παρά ταύτα, όμως, δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγιστάνων – από πλευράς περιουσίας – του παγκόσμιου αθλητισμού.

Σε αυτήν την κατηγορία είθισται να συγκαταλέγονται οι ιδιοκτήτες αθλητικών ομίλων και όχι οι αθλητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καθ’ όλα εντυπωσιακό είναι, πάντως, ότι εκ των πέντε κορυφαίων μεγιστάνων του παγκόσμιο αθλητισμού, οι τρεις έχουν κάτι απόλυτα κοινό: προέρχονται από τη Ρωσία.

Ας δούμε την κατάταξη, βάσει του «Forbes».

1. Steve Ballmer

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Περιουσία: 21,5 δισ. δολάρια
Ηλικία: 58 ετών

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, εξαγόρασε τους L.A. Clippers το 2014 έναντι του ποσού-ρεκόρ των δύο δισ. δολαρίων. Είναι γνωστός για τις ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις του, κάθε φορά που παρακολουθεί παιχνίδι της αγαπημένης (και ιδιόκτητης) ομάδας του.

2. Paul Allen


Περιουσία: 17,5 δισ. δολάρια
Ηλικία: 62 ετών

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen έχει ισχυρή παρουσία στον επαγγελματικό αθλητισμό των ΗΠΑ, καθώς διαθέτει μερίδια σε: Seattle Seahawks (NFL), Portland Trailblazers (NBA), και Seattle Sounders (MLS). Οι Seahawks κέρδισαν το πρώτο τους Super Bowl το 2014.

3. Mikhail Prokhorov

Περιουσία: 9,9 δισ. δολάρια
Ηλικία: 49 ετών

Ο Ρώσος πολιτικός που έχει στην κατοχή του και τους Brooklyn Nets, αν και υπάρχουν φήμες ότι αναζητά αγοραστή προκειμένου να τους πωλήσει. Εάν, όντως, το επιθυμεί θα πρέπει να βρει κάποιον να πληρώσει από 1,3 έως 2,7 δισ. δολάρια.

4. Roman Abramovich


Περιουσία: 9,1 δισ. δολάρια
Ηλικία: 48 ετών

Ιδιοκτήτης της γνωστής βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea. Έχει ξοδέψει τεράστια ποσά για το σύλλογο, τα οποία, λέγεται, ότι τα απέκτησε ασχολούμενος με τη χαλυβουργία.

5. Dmitry Rybolovlev


Περιουσία: 8,5 δισ. δολάρια
Ηλικία: 48 ετών

Ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας AS Monaco, απέκτησε την περιουσία του επενδύοντας στον μεγαλύτερο όμιλο λιπασμάτων της Ρωσίας, όπως σημειώνει το Forbes.

Πηγή: newmoney

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης