Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των «δικεφάλων», που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Τα γκολ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία με την αποψινή της νίκη…  προσπέρασε την Ένωση, ρίχνοντάς την από την τρίτη θέση, πέτυχαν οι Γεωργιάδης (16′) και Αθανασιάδης (66′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου είχε δύο δοκάρια, με τους Καφέ και Λυμπερόπουλο.

Ο αγώνας


Στην ΑΕΚ ανήκε η πρώτη καλή ευκαιρία στο ντέρμπι των «δικέφαλων». Μόλις στο 3ο λεπτό η «Ένωση»… φλέρταρε με το 1-0, όταν ο Καφές με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.

Και σαν να μην έφτανε στους γηπεδούχους αυτή η πολύ καλή ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, στο 16` βρέθηκαν να χάνουν.  Ο Γεωργιάδης, μετά από πάσα του Γκαρσία έγινε κάτοχος της μπάλας και με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ, περίπου τρία μέτρα έξω από την περιοχή, κρέμασε τον Αραμπατζή, κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, και στο 47’ είχε δεύτερο δοκάρι στο ματς με τον Λυμπερόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη φάση πάντως θα έπρεπε να είχε σταματήσει εν τη γενέσει της, αφού η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ με το χέρι του Λυμπερόπουλου, κάτι που δεν είδε ούτε ο διαιτητής αλλά ούτε και ο βοηθός του.

Στο 66`η ομάδα του Μπόλονι κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την κατάκτηση της σπουδαίας εκτός έδρας νίκης της.

Σκόρερ του «δικέφαλου» του Βορρά ήταν ο Αθανασιάδης, ο οποίος μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Λάζαρ, πλάσαρε εξαιρετικά από το ύψος της μικρής περιοχής, γράφοντας το 2-0 για τους φιλοξενούμενους.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ πέταξε λευκή πετσέτα στο ματς, κι έτσι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μία ανάσα από το τρίτο γκολ στο 81`, όμως ο Γεωργιάδης αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως έπρεπε τον Αραμπατζή, ο οποίος έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.


Κίτρινες :  Σνάουτσνερ, Φωτάκης, Αραμπατζής, Αθανασιάδης  – Αργυρίου, Μανωλάς

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Αργυρίου, Μανωλάς, Δέλλας, Λαγός, Καφές, Γεωργέας (Βάργκας 62′), Κλωναρίδης (Σιαλμάς 46′), Χοσέ Κάρλος (Γκερέιρο) 46′, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Γλύκος, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ (Ίβιτς 88′), Σαλπιγγίδης, Φωτάκης (Μπαλάφας 73′), Γεωργιάδης, Αθανασιάδης

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης