Την αναγκαιότητα της ψήφισης του νέου αθλητικού νόμου επισήμανε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, υπογραμμίζοντας ότι στην Λιβαδειά παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα.

-Να συζητήσουμε και λίγο για τις αρμοδιότητες σας. Το ένα αφορά το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, το οποίο μπήκε στη Βουλή ψηφίστηκε επί της αρχής και έκτοτε το χάσαμε.

«Καταρχήν καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι πολύ λογικό η Βουλή να είναι επικεντρωμένη απολύτως πάνω στα θέματα που αφορούν τη νέα δανειακή σύμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλα αυτά όπως είπατε η ζωή συνεχίζεται, προχθές στη Λιβαδειά κοντέψαμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε στην Αίγυπτο πολύ ξεκάθαρα τι μπορεί να συμβεί μέσα σ’ ένα γήπεδο αν δεν υπάρχουν σωστές υποδομές.

Έχει γίνει πολλή δουλειά από τη μεριά της ΕΠΟ σε ότι αφορά τις ποινές αλλά η Πολιτεία οφείλει από τη δική της την μεριά να κάνει τη δουλειά της κι αυτό το νομοσχέδιο είναι μια προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας, του ντόπινγκ και της διαφθοράς.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η Βουλή έχει το δικαίωμα και την εντολή να μειώνει μισθούς και συντάξεις και δεν έχει τη δυνατότητα να συζητήσει ένα νομοσχέδιο στο οποίο η μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου έχει ήδη συμφωνήσει. Λοιπόν όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία την οποία σέβομαι απολύτως νομίζω είναι η ώρα να μπει αυτό το νομοσχέδιο και να ψηφιστεί για το καλό των παιδιών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τα θέματα βίας που αφορούν κάθε έλληνα που πηγαίνει στο γήπεδο και όλους εμάς και την εικόνα της χώρας προς τα έξω, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα στο νομοσχέδιο που είναι πάρα πολύ κρίσιμα.

Υπάρχουν αναπτυξιακά θέματα όπως είναι πχ η αξιοποίηση κάποιων ακινήτων της ΕΤΑ από τους δήμους. Μεταφέρουμε γύρω στα 100 ακίνητα της ΕΤΑ σε δήμους που μπορούν να τα αξιοποιήσουν καλύτερα από εμάς. Αυτό καθυστερεί ενώ είναι καθαρά αναπτυξιακό μέτρο.

Είναι ένα μέτρο που δημιουργεί θέσεις εργασίας. Υπάρχει το εικοσιτετράμηνο των αρχαιολόγων, το οποίο θα περάσει με αυτό το νομοσχέδιο, ήταν ένα αίτημα όλων των κομμάτων και καθυστερεί. Καθυστερούν οι άδειες των αθλητών για την ολυμπιακή τους προετοιμασία, καθυστερούν τα χρήματα που δίνουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Αμέσως μετά έχουμε ένα νομοσχέδιο που απλοποιεί τις διαδικασίες για τις επενδύσεις. Δεν θα το ψηφίσει αυτό η ΝΔ; Δηλαδή είμαστε εδώ για να μειώσουμε μόνο μισθούς και συντάξεις και δεν θα δουλέψουμε τα αναπτυξιακά θέματα που έχουμε μπροστά μας».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης